Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nieuws uit Seattle: speerpunten Microsoft

Directeur Charles Stork van SLBdiensten bezocht onlangs de GEPS in Amerika. De GEPS is hét jaarlijkse Microsoft evenement dat staat voor ‘Global Education Partner Summit’. Charles schreef hierover onderstaand verhaal.

Het begin van het jaar is altijd een drukke tijd voor SLBdiensten op het gebied van leveranciersbezoeken. Waar wij vanuit licentiemanagement in januari op de Bett in Londen vele gesprekken voeren met buitenlandse leveranciers, vliegen wij elk jaar in februari met een klein gezelschap naar het hoofdkwartier van Microsoft in de Verenigde Staten.

Begin februari vindt daar namelijk de Global Education Partner Summit, ook wel GEPS genoemd, plaats. Partners vanuit de hele wereld komen dan samen bij Microsoft om een aantal dagen bijgepraat te worden over nieuwe ontwikkelingen, speerpunten, met elkaar te netwerken en mensen van Microsoft Corp te ontmoeten.

Microsoft Corp?

Microsoft Corp is de benaming voor het hoofdkantoor in de VS. Daar werken de mensen die wereldwijd het beleid uitzetten en het overzicht dienen te bewaren. Belangrijke mensen voor ons hier in Nederland aangezien wij met ons bijzondere Microsoft contract vaak in staat zijn sturing te geven aan het beleid.

Het leuke van de GEPS is dat het een “NDA-only-event” is. Een NDA betekent een Non Disclosure Agreement. In gewone mensen taal betekent dat dat je er niets over naar buiten mag brengen, geen foto’s mag maken, niet mag twitteren. Eigenlijk mag helemaal niets…. Elke presentatie, elke sessie, elke spreker begint steeds met nog even hieraan herinneren. Kortom, tot zover deze blog

Op hoofdlijnen vind ik wel degelijk dat ik wat mag zeggen over de zaken die dit jaar duidelijk hoog bij Microsoft op de agenda staan:

  • We hebben denk ik wel 826 slides over EMS en Intune gezien. Met name over het recent gelanceerde Intune for Education. Intune for Education is een vereenvoudigde versie van Intune. Het is een eenvoudigere user interface om het normale Intune heen; dezelfde functionaliteit maar veel makkelijker. Het goede nieuws is dat Intune sinds halverwege 2016 voor alle bij SLBdiensten aangesloten instellingen beschikbaar is via het basispakket van het Microsoft contract. Kortom, iedereen kan ermee aan de slag. De gedachte achter deze versie is dat het management en beheer van eigen devices en devices van de leerling op dit moment teveel tijd kost en vaak te ingewikkeld is.
  • Goed geprijsde hardware. Onder druk van de Chromebook is Microsoft al tijden bezig met goedkopere hardware op de markt te brengen. Waar deze hardware initieel qua specificaties nog niet helemaal voldeed aan de behoefte van scholen is daar nu definitief verandering in gekomen. Tijdens de Bett Show in Londen zijn al aankondigingen gedaan over deze hardware, op de GEPS hebben wij nu ook de devices gezien. Strakke laptops, met touchscreen en pen, veel intern geheugen, snelle processoren, voor tussen de $200 – en $300. Veelbelovend en ik werd er erg enthousiast van!
  • Verder werd er uiteraard veel gesproken over Office365 en ook Power BI kwam in veel sessies naar voren. Power BI is de business intelligence oplossing van Microsoft. Via Power BI kan je op eenvoudige wijze allerlei inzichten uit je data halen.

Naast deze meetings hebben we veel afspraken gehad met de mensen van Microsoft Corp en ervaringen uitgewisseld met andere Microsoft partners. Eén ding werd na deze drukke week weer duidelijk, Microsoft heeft een enorme onderwijs focus en er komt nog een heleboel moois op ons af.

Wil je meer nieuws en blogs van SLBdiensten lezen? Lees hier meer van SLBdiensten.