Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Flash storage toepassen in de zorg

Praktijkonderzoek naar eisen aan storage in de zorg

Wat zijn de wensen en eisen van zorginformatiesysteem gebruikers op het gebied van storage? Deze vraag wilde NetApp beantwoorden. Daarom werd een uitgebreid onderzoek gedaan naar gebruikers van Epic, een in Amerika veel gebruikt zorginformatiesysteem voor ziekenhuizen. In dit systeem staat patiëntinformatie (of het EPD) centraal en wordt intensief gebruik gemaakt van data. Om flash storage optimaal te laten aansluiten op trends in de zorg heeft Netapp de huidige uitdagingen van zorginstellingen die gebruik maken van Epic in kaart gebracht.

Kosten en performance afwegingen van flash storage

De resultaten van dit onderzoek, dat werd uitgevoerd door Gatepoint Research, zijn beschikbaar in dit onderzoeksrapport. Hierin komt duidelijk naar voren wat de wensen en verwachtingen zijn van zorginstellingen op het gebied van flash storage.

Opvallende resultaten van het onderzoek zijn onder meer:

  • Zorginstellingen wachten tot wel 24 uur lang op herstel- en back-updata, 17% vindt dat te lang
  • Kosten is in 86% van de gevallen de belangrijkste reden om over te stappen op flashstorage
  • 46% van de ondervraagden verwacht van een flash oplossing dat storage workloads beter beheerd kunnen worden

Nieuwe en oude systemen combineren

Naast onderzoeksresultaten gaat dit document in op specifieke mogelijkheden van NetApp Flash storage voor de zorg.

Zo kan door toepassing van de NetApp ONTAP9 storage uit verschillende NetApp omgevingen (FAS en All Flash FAS)  worden geclusterd. Het wordt voor ziekenhuizen daardoor onder meer mogelijk om eenvoudig een combinatie van nieuwe systemen als oude systemen te ondersteunen. Oude systemen kunnen dan pas worden uitgefaseerd wanneer de tijd daarvoor rijp is. Terwijl de data beschikbaar blijft.

Lees het onderzoek

Wilt u meer weten over de storage uitdagingen voor de zorg? En de moderne mogelijkheden om daarop in te spelen met Flash storage? Download dan deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download