Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zorginstellingen met innovatieplannen opgelet

Kom jij in aanmerking voor het non- profit programma van Microsoft?

In deze tijd is het cruciaal om slimmere zorg te leveren. Daarom wil je als zorginstelling vernieuwen. Dat kan je alleen doen met nieuwe technologieën en een gewijzigde aanpak. Maar je budget is krap. Of misschien is het zelfs al op. Hoe kan je in zo’n geval tóch innoveren?

Nieuwe wereld van technologische mogelijkheden

Veel zorgorganisaties bekijken hoe ze slimmere zorg kunnen realiseren. Een voorbeeld: met de schaarste aan zorgpersoneel kan het lastig zijn om 24/7 aanwezig te zijn bij een patiënt die in een traject voor begeleidend wonen zit. Maar je wilt wél direct op de hoogte zijn als de patiënt valt, zodat je ondersteuning kan bieden. In dat kader kan je IoT-technologie inzetten. Deze maakt de signalering mogelijk die je nodig hebt.

Veel zorginstellingen zetten momenteel hun eerste schreden in deze nieuwe wereld van technologische mogelijkheden. Ze stellen daarbij bepaalde eisen. Zo moet een innovatie of oplossing gebruiksvriendelijk zijn, omdat zorgmedewerkers vaak niet zo technisch zijn ingesteld. Zij willen snel en gemakkelijk met een computer kunnen werken.

Er zijn diverse geschikte oplossingen in de markt beschikbaar waarmee je procesverbetering kan realiseren. Deze leveren tijdbesparing op en zijn eenvoudig in gebruik. Denk aan PowerApps, waarmee je bepaalde processen kan automatiseren. Of Power BI, dat je kan inzetten om de zorgvraag beter te begrijpen en te sturen middels datagedreven inzichten. En laten we Microsoft Teams niet vergeten, dat vlekkeloze videovergaderingen faciliteert. Medewerkers kunnen hier vanaf elke locatie aan deelnemen — vanuit huis, maar ook wanneer zij bezig zijn met hun ronde!

Hoe realiseer je je visie en ambities

Mogelijkheden zijn er in overvloed. Maar hoe realiseer je je visie en ambities met een beperkt budget? De oplossing komt in de vorm van het non-profitprogramma van Microsoft!

De producten van Microsoft zijn uitermate geschikt voor het automatiseren van processen in de zorg. Maar er hangt een prijskaartje aan. Dit kán echter sterk gereduceerd worden middels het non-profitprogramma, dat innovatie in de non-profitsector faciliteert. Zo brengt het slimme technologische oplossingen ook binnen het bereik van zorginstellingen.

Een voorbeeld: organisaties in de zorg werken met veel persoonlijke gegevens, die zij continu moeten beschermen en monitoren met bepaalde producten. Deze producten zitten in de meest uitgebreide edities van Microsoft 365 (het E5-plan — of, voor de mensen in het veld, het F5-plan). Via het non-profitprogramma kan je deze technologieën op grote schaal implementeren, waardoor je persoonlijke gegevens actief kan laten beschermen. In combinatie met de juiste MDR-dienstverlening (‘MDR’ staat voor ‘Managed Detection and Response) kan je zo persoonlijke gegevens beschermen en ransomware voorkomen. Daarnaast introduceert Microsoft binnenkort specifieke technologie om non-profitmedewerkers en vrijwilligers te ondersteunen.

Natuurlijk moet je wel aan een aantal richtlijnen voldoen om in aanmerking te komen. En de verwoording van je aanvraag heeft effect op de uiteindelijke beoordeling ervan. Het is de moeite waard om je hierin te verdiepen. Want als je aanvraag wordt goedgekeurd, kan je gebruikmaken van een aanzienlijke korting. Je licentietarief komt daarmee een heel stuk lager te liggen.

Je moet je zelf aanmelden voor het non-profitprogramma, waarna een onafhankelijk bureau zal beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname.

Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij de voorbereiding? Wortell helpt je graag om je aanvraag zo kansrijk mogelijk te maken. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website