Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zorg op afstand noodzaak voor zorginstellingen

Mogelijkheden van beeldbellen voor zorgverlener en cliënt

De verzorgingsstaat wordt ingewisseld voor de participatiemaatschappij, en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg. Omdat een sterker beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid van cliënten, wordt de thuissituatie integraal onderdeel van het zorgpakket. Zorg op afstand is hierdoor voor zowel zorgverlener als cliënt de uitkomst.

Opkomst van e-health en domotica

Zorginstellingen zoeken via e-health naar methoden om zo efficiënt mogelijk met die contactmomenten op locatie om te gaan. Door technische innovaties wordt het mogelijk om de cliënt meer zelf te laten doen, zorg op afstand te verlenen en de veiligheid en leefbaarheid in het huis te verbeteren. Cliënten kunnen hierdoor langer thuis blijven.

De rol van beeldbellen binnen de zorg

De meest logische oplossing om zorg op afstand te verlenen is het face-to-face-contact tussen de cliënt en zorgverlener te faciliteren is beeldbellen. Er is, en komt, veel nieuwe technologie waarmee dat mogelijk wordt gemaakt. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven waarin beeldbellen binnen het zorgproces uitkomst kan bieden.

Omdat zorginstellingen vaak al werken met Skype voor Bedrijven, hoeft niet geïnvesteerd te worden in een extra systeem. Lees in dit artikel verder over de mogelijkheden.