Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zorg efficiënter en goedkoper met goed communicatieconcept

ICT in de zorg

In de zorg moet men blindelings kunnen vertrouwen op de communicatiesystemen. In de gemiddelde zorginstelling zijn er veel verschillende systemen. Denk aan telefonie, datacommunicatie, zorgalarmering, toegangscontrole etc. Idealiter ondersteunen deze communicatiesystemen het zorgproces optimaal en dragen daarnaast bij aan een hoge medewerkers- en patiënttevredenheid. Er is dan wel een visie nodig op het ideale zorgproces en de rol van communicatie hierin: een communicatieconcept. Een dergelijk concept beschrijft de op termijn gewenste situatie en is de leidraad bij verdere investeringen in communicatietechnologie. Dit helpt om betere zorg efficiënter en goedkoper te kunnen aanbieden. 

Eén centrale infrastructuur

Door één centrale infrastructuur te implementeren wordt de integratie van verschillende toepassingen en systemen mogelijk gemaakt. Er is met een integrale aanpak grote vooruitgang te boeken in functionele mogelijkheden, gebruiksgemak, comfort, veiligheid en kostenbeheersing. Het implementeren van één infrastructuur draagt daarmee bij aan het realiseren van optimale zorg tegen acceptabele kosten en maximale patiënttevredenheid.

Welke technologische veranderingen zetten de zorg op z'n kop?

Deze whitepaper geeft inzicht op de technologische ontwikkelingen van ICT en biedt een handreiking om te komen tot een eigen visie die leidend zal zijn bij de keuze voor infrastructuur en toepassingen. De whitepaper bevat de volgende hoofdstukken:

  • Communicatiesystemen in de zorg
  • Integratie van communicatiesystemen
  • Het ontwikkelen van een communicatieconcept
  • Aandachtspunten vanuit de techniek
  • Infrastructuur en toepassingen
  • Conclusie

Maak zorg efficiënter en goedkoper met de juiste communicatielijnen

In het whitepaper ICT in de zorg wordt beschreven hoe een communicatieconcept zorgorganisaties helpt om efficiënter en goedkoper te werken en daarnaast het vertrouwen in het communicatiesysteem vergroot. Download het whitepaper hier direct.

 

Download de whitepaper
Download