Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zorg 2.0: Een nieuwe manier van denken over zorg

Een comfortabel en veilig thuis voor cliënten

Telecommunicatie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering bij Avoord Zorg en Wonen. Deze zorginstelling biedt thuiszorg en heeft daarbij elf verschillende zorg- en woonlocaties. Avoord Zorg en Wonen innoveert om zorg 2.0 te kunnen bieden: zo worden veiligheid en comfort van cliënten gegarandeerd en tegelijkertijd het zorgproces zo efficiënt mogelijk ingericht. Lees in deze praktijkcase welke rol telefonie, zorgalarmering en plaatsbepaling daarin spelen. 

Een nieuwe benadering van zorg

De ouderenzorg gaat op de schop. Dit is een logisch gevolg van het toenemende aantal ouderen. De collectieve lastendruk kan niet meer verhoogd worden, dus gaan we terug naar de basis: primair zorg je voor jezelf, secundair zijn familie en vrijwilligers. Wanneer dit niet meer mogelijk is, dan kom je in aanmerking voor professionele zorg die vergoed wordt. Dit is ook nieuw voor zorgmedewerkers en een hele uitdaging.

Levensloopbestendige woningen met goede telefonie

Avoord heeft levensloopbestendige woningen van ruim 80 m2 met een volwaardige badkamer en keuken. Deze woningen zijn beter te verhuren dan kamers in een verzorgingstehuis en het voorkomt eventuele leegstand. Telefonie en zorgalarmering leveren een belangrijke bijdrage aan het woon- en leefcomfort van de appartementen. Ieder appartement is voorzien van een zorgtelefoon. Deze kan dienen als intercom, maar men kan er binnen de muren ook mee bellen.

Integratie van systemen onmisbaar voor zorg 2.0

Meer te weten komen over het GSM tijdperk in de thuiszorg, plaatsbepaling en het belangrijkste: het integreren van de verschillende systemen? Download geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase.

 

Download de whitepaper
Download