Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zonder stress snel aan de slag na downtime

Besteed tijd aan business continuity en disaster recovery

Digiborden, online leeromgevingen, samenwerken in een social intranet en een portaal om te communiceren met de ouders. Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. De voordelen kennen we inmiddels allemaal, maar staan we ook stil bij toenemende afhankelijkheid van onze IT-infrastructuur? Wat gebeurt er als een stroomstoring roet in het eten gooit? Wat doet een onderwijsinstelling als blijkt dat het netwerk gehackt is? Het zijn dingen waar een school liever niet mee geconfronteerd wordt, maar je moet wel voorbereid zijn op het ergste. Deze gids laat je zien hoe je omgaat met continuïteit en disaster recovery in een gevirtualiseerde IT-omgeving of public cloud.

Daar gaat de data…

Data is inmiddels in alle sectoren het belangrijkste bezit geworden, het onderwijs is daar geen uitzondering op. Krijgen onderwijsinstellingen te maken met dataverlies dan kost ze dat niet alleen veel tijd en geld, het heeft ook een negatief gevolgen voor jouw imago. Toch toont onderzoek aan dat dataverlies en de bijhorende kosten elk jaar toenemen. De grootste boosdoeners van dataverlies zijn:

  1. 44% hardware storingen
  2. 32% menselijke fouten
  3. 14% corrupte software
  4. 7% computervirussen
  5. 3% natuurrampen

Disaster Recovery: wat is het precies?

Disaster Recovery is letterlijk vertaald: herstel na een ramp. Het gaat om de tijd en het werk die de IT-afdeling nodig heeft om na bijvoorbeeld een stroomstoring weer alle systemen draaiend te krijgen. Het is belangrijk om hierbij verder te kijken dan alleen mensen weer online krijgen, het gaat ook om de hoeveelheid data die je kwijt bent als je moet herstarten met een vorige versie van jouw data.

Hierbij is het vooral belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoeveel een uur downtime jouw onderwijsinstelling precies kost. In 95% van de gevallen weten organisaties het antwoord op deze vraag niet.

Plan van aanpak opstellen

In deze praktische whitepaper vind je alle details over disaster recovery en continuïteit, een antwoord op ransomware, een overzicht van disaster recovery oplossingen en een handige checklist voor disaster recovery vereisten. Download deze gids en start vandaag nog met het veiligstellen van jouw infrastructuur en data.