Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo wordt iedereen blij van IT

Checklist: 6 oplossingen voor bekende IT-problemen

Bij veel bedrijven lijkt de IT-dienst wel op de klaagmuur. Collega’s klagen omdat ze hun problemen alleen via e-mail kunnen aanmelden, net nu Outlook het niet meer doet. Nieuwe medewerkers ergeren zich aan het gebrek aan vrijheid omdat ze niets op hun computer kunnen installeren en zo zijn er nog veel meer irritaties. Bekwame IT’ers vullen hun dagen met saaie klussen zoals wachtwoorden herstellen en profielen aanmaken. Een slechte ervaring met IT is een grote domper op de werkvreugde van medewerkers, zowel op de IT-afdeling zelf als in de business. Daarom kijken steeds meer IT-managers naar de werknemerservaring en het gebruikersgemak bij het aankopen van nieuwe technologie.

Zo zorg je voor een positievere IT-ervaring

Welke elementen zorgen nu precies voor die betere ervaring, voor collega’s, IT’ers en helpdesk-medewerkers? Denk hierbij aan onder andere:

  • Contact met de IT-afdeling via selfservice, chatten, mailen of bellen.
  • Verbeterde security zonder dat collega’s daar hinder van ondervinden (dus geen 100 wachtwoorden onthouden!)
  • Automatisering neemt IT-medewerkers vervelende routineklusjes uit de handen
  • Houd vinger aan de pols: monitor de gebruikerservaring en grijp in waar nodig
  • Betrek IT bij andere delen van de organisatie: automatiseer zoveel mogelijk en elimineer papierwerk

6 use cases richting een betere gebruikerservaring

In deze whitepaper vind je 6 (bekende) scenario’s die de ervaring van IT-medewerkers en de business negatief kleuren. Je krijgt inzicht in de oorsprong van het probleem en leest hoe je deze issues aanpakt. Benieuwd welke scenario’s een domper zijn op de IT-ervaring in jouw bedrijf? Download dan snel deze checklist en zet jouw eerste stappen richting blijere collega’s!

 

Download de whitepaper
Download