Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo word je een datagedreven organisatie

Van data tot inzichten

Een customer journey, machine learning, Internet of Things en Customer Data platformen. Wat hebben deze populaire tools en technieken met elkaar gemeen? Juist, het draait allemaal om data. Data verzamelen, data samenbrengen, data analyseren en deze vervolgens inzetten om jouw bedrijf te verbeteren. Studies vertellen ons dat de hoeveelheden data die we wereldwijd verzamelen elke twee jaar zal verdubbelen. Een hoop data dus, en dat is meteen ook één van de grootste uitdagingen: hoe zetten we deze gegevens daadwerkelijk in? Hoe worden we datagedreven? Je leest het in deze whitepaper.

Zijn we een datagedreven organisatie?

Het was een behoorlijke investering, die nieuwe analytics-software. Automatische rapportages, mooie dashboards en realtime informatie. Maar vraag na een aantal maanden maar even welke processen en beslissingen nu anders verlopen dankzij deze data. Kans is groot dat er in realiteit niets tot weinig is veranderd. Het is een probleem waar veel organisaties tegenaan lopen. De data zijn er, maar ze vertalen naar de praktijk blijft lastig. Geen datagedreven organisatie dus, ondanks de mooie software.

Datagedreven werken begint niet bij de data

Data zijn de basis voor datagedreven werken, dat is waar. Maar de transformatie naar datagedreven werken begint niet bij data, daarvoor moeten we even uitzoomen. Start daarom bij je business en denk ook na over:

  • Jouw doelstellingen
  • Hoe wil je waarde toevoegen voor je bedrijf en klanten?
  • Welke processen kunnen we verbeteren?

Datagedreven werken: een helpende hand

Klinkt eenvoudig, maar hoe start je daar nu echt mee? Niet ieder bedrijf heeft data scientists rondlopen of heeft de technische kennis in huis om aan de slag te gaan met specialistische tools. Valt jouw bedrijf dan buiten de boot? Zeker niet! Ontdek de mogelijkheden in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website