Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo richt je de slaapkamer van een brugklasser in

Heb jij een kind dat na de zomer naar de brugklas gaat? Dan is het misschien tijd dat de nodige aanpassingen gedaan worden in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan voldoende ruimte om huiswerk te maken of schoolspullen te bewaren. In dit artikel helpen we je op weg met het inrichten van de slaapkamer van jouw brugklasser.

Een hoogslaper

Wanneer jouw kind een kleine slaapkamer heeft, kan een bureau een probleem zijn, omdat er nu wel heel weinig ruimte overblijft. Een hoogslaper kan in dat geval een uitkomst zijn, omdat je hieronder nog ruimte hebt voor bijvoorbeeld een bureau, kast of bank. Kies er ook een mooie 1 persoons dekbedovertrek bij.

Een bureau

Een brugklasser krijgt voor het eerst een significante hoeveelheid huiswerk en het is prettig als jouw kind dat in de eigen slaapkamer kan maken. Een bureau met een fijne bureaustoel op de slaapkamer is daarom van cruciaal belang. Ga voor een bureau met een ladeblok, zodat schoolspullen daarin opgeborgen kunnen worden. Om zo prettig en gezond mogelijk te kunnen werken, moet de hoogte van het bureau passen bij de lengte van jouw kind. Bij een lengte van 175 centimeter is een hoogte van 72 centimeter bijvoorbeeld ideaal

Gezond werken

Een middelbare scholier zal, een beetje afhankelijk van hoe fanatiek hij of zij is, heel wat uurtjes achter het bureau spenderen. Lang studeren betekent vaak ook lang voorover gebogen zitten over een boek, schrift of laptop. Het is daarom een goed idee om een standaard aan te schaffen waar de laptop, de tablet of het boek geplaatst kan worden. Zodat de nek van jouw kind niet hoeft te lijden onder het fanatieke studeren. Jouw kind is immers nog veel te jong voor nekklachten.

Gezond zitten

Zitten is het nieuwe roken. Niet alleen heeft jouw kind op school de hele dag op een stoel gezeten, dat wordt niet anders wanneer hij thuiskomt en moet studeren of huiswerk moet maken. Niets aan te doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het zitten zo gezond mogelijk gemaakt wordt. Dit kun je doen door een bureaustoel aan te schaffen met een ergonomische rugleuning en bij voorkeur ook een neksteun. Ga eventueel voor een stoel die is goedgekeurd door de ARBO. Daarnaast is het fijn als de stoel makkelijk te verstellen is, niet alleen in de hoogte, maar bijvoorbeeld ook in de hellingshoek van de rugleuning.