Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo ondersteunt software jou bij de groei van je bedrijf

Als jij groeit, moet jouw software met je meegroeien. Gebeurt dat niet, dan kunnen gedateerde systemen en niet-flexibele programma’s de groei van jouw organisatie zelfs in de weg staan. In deze blog lees je waarom.

Je kunt niet zonder

Het is nu eenmaal zo: tegenwoordig zijn nagenoeg alle facetten van jouw bedrijfsvoering afhankelijk van software. De financiële processen, het CRM, de interne en externe communicatie: allemaal hebben ze, in meer of mindere mate, wel iets met online tools en programma’s te maken. Automatisering opent deuren, maar wel op voorwaarde dat de software die je gebruikt flexibel is en met je meegroeit. Je moet er toch niet aan denken dat je na twee jaar alweer een nieuwe, grote investering moet doen omdat het gegroeide aantal users, orders of transacties niet meer worden ondersteunt door de programma’s die je gebruikt? Zonde van het geld én de moeite die je hebt gestoken in implementatie.

Koppeling essentieel

Die differentiatie binnen je bedrijf brengt bovendien een andere noodzaak met zich mee. Wie vertrouwd en gemakkelijk wil kunnen groeien, moet ervoor zorgen dat verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar kunnen ‘communiceren’. Om aan te tonen wat we daarmee bedoelen maken we graag de vergelijking met het magazijn van een meubelhandel. Tien man staan in het magazijn stoelen en tafels te tillen, terwijl nog eens een man of vijf kantoorwerkzaamheden uitvoert. De (order-)administratie heeft niet direct zicht op de voorraden, dus een tekort komt pas boven water als een bestelling, die is toegezegd aan een klant, niet meer wordt aangetroffen in het magazijn. De klant moet weer worden teruggebeld en teleurgesteld worden, en pas na herbevoorrading kan het meubelstuk van zijn of haar voorkeur geleverd worden. Groeit het aantal orders én het aantal medewerkers, dan is overzicht op den duur helemaal zoek.

Dit doet een geïntegreerde oplossing

Inefficiënt, toch? Met een geïntegreerde softwareoplossing gebeurt dat niet. Microsoft Dynamics 365 Business Central ondervangt alle potentiële haperingen die ontstaan door menselijk handelen. Met dit complete pakket, waarmee je al uit de voeten kunt vanaf één user, koppel je alle bedrijfsonderdelen aan elkaar die je maar wilt. Zo stroomlijn je bijvoorbeeld eenvoudig al je e-commerce-processen en hoef je nooit meer eindeloos e-mails over te typen in je orderadministratie. Je hoeft je klanten niet meer teleur te stellen omdat de beschikbaarheidsinformatie op je website niet meer up to date was, en levertijden worden drastisch verkort omdat zendingen automatisch kunnen worden aangemeld bij vervoerders. Dat scheelt jou tijd – en dus zó een stuk of vier werknemers – zodat jij je volledig kunt focussen op de verdere groei van je bedrijf.

Flexibel meegroeien

En als jij groeit, groeit Dynamics 365 Business Central met je mee. Breidt het personeelsbestand uit, dan schaal je moeiteloos het aantal users op. Wijzigen processen, taken en verantwoordelijkheden als gevolg van bedrijfsuitbreiding? Dan kies je met hetzelfde gemak aanvullende functionaliteiten en voeg je stappen in je software toe die je voorheen wellicht niet nodig had. En misschien ga je in de toekomst wel internationaliseren? Dan is het binnen Dynamics 365 Business Central elk moment mogelijk om ook met vervoerders over de grens te koppelen én voor buitenlandse users de moedertaal in te stellen in hun interface. Alle software kan tot in de puntjes worden gepersonaliseerd per individuele medewerker.

Vergelijk Microsoft Dynamcs 365 Business Central met een ouderwetse gereedschapskist. Heb je alleen een hamer en schroevendraaier nodig? Geen probleem, dan gebruik én betaal je slechts voor deze tools. Maar bouw je verder? Dan zit je niet vast aan een statisch pakket van tools waarmee op- en afschalen onmogelijk is. De gereedschapskist is onuitputtelijk en jij bepaalt welke tools je nodig hebt. In welke hoeveelheid dan ook.

Meer weten over de implementatie van Dynamics 365 Business Central? We vertellen je er graag alles over.

Beluister hier ook de podcast van BNR Radio, waar onze directeur Emile Peels te gast was om alles te vertellen over groeien met Microsoft Dynamics 365 Business Central!