Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo maakt kunstmatige intelligentie de zorg 5 keer beter

Is AI het medicijn voor de zorgsector?

Dankzij goede zorg blijven we geestelijk en lichamelijk fit, maar de druk op deze sector is enorm. Onder andere een wispelturige overheid, druk van zorgverzekeraars, personeelstekorten, vergrijzing en de toename van de gemiddelde leeftijd en administratieve druk maken het de sector niet gemakkelijk. Kunstmatige intelligentie (AI) wordt vaak dé oplossing genoemd. Maar hoe kan AI de zorg helpen? In deze whitepaper lees je 5 voorbeelden hoe AI wordt gebruikt in de praktijk. Hieronder benoemen we er alvast twee, de rest lees je in de whitepaper.

AI kan helpen bij weefseldiagnose

Bij het uitvoeren van routineklussen zijn computersystemen vaak beter, efficiënter en een stuk sneller dan mensen. Computers zijn bijvoorbeeld veel sneller bij het scannen en analyseren van afbeeldingen. Een toepassing hiervan is te vinden bij borstkankerdiagnose. In een Italiaans medisch instituut wordt het borstweefsel gescand en op basis van AI wordt geschat hoe groot het risico op het ontwikkelen van borstkanker is.

AI als dermatoloog

1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker en in 2027 zal het aantal Nederlanders met huidkanker met 35% zijn gestegen. Om artsen en patiënten te helpen geeft CZ daarom klanten toegang tot een app die controleert op huidkanker. Deze geeft binnen 30 seconden een risico-indicatie, waarna een team van dermatologen de foto’s nogmaals controleert.

Hoe zet jij AI in binnen de zorg?

Zoals je kan lezen wordt AI al breed toegepast in de zorg. Wil jij weten hoe je AI kan inzetten binnen jouw organisatie? Download deze whitepaper en ontdek de andere praktijkvoorbeelden. Wie weet is er een die jouw organisatie verder kan helpen.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website