Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo kun je inspelen op het gebrek aan softwareontwikkelaars

Hoogopgeleide ICT’ers met specifieke kennis van programmeertalen zijn zo schaars dat het problematisch wordt. Bijna vier op de tien ondernemers signaleert het vinden van geschikte softwareontwikkelaars als belemmering van de groei. Dat softwareontwikkelaars niet voor het oprapen liggen is problematisch, maar er nog een uitdaging die aandacht vraagt. De ontwikkeling van nieuwe platformen, programmeertalen en infrastructuren gaat zó snel dat je bestaande personeel continu up-to-date moet zijn van de nieuwste trends. De behoefte aan kennis is dus ook al groot. Hoe kun je inspelen op het tekort aan personeel en kennis in je organisatie?

1. Kies DevOps-tools zodat processen geautomatiseerd worden

Om software te ontwikkelen heb je een complete set services nodig zodat je applicaties kunt hosten, bouwen en beheren. Gelukkig ben je als softwareontwikkelaar volledig vrij om gereedschap te kiezen waarmee jij denkt het meest succesvol te zijn. Voor het bouwen van applicaties zijn tal van DevOps-tools beschikbaar waarmee je belangrijke taken kunt doen, zoals beheer van serverconfiguratie, containercreatie en automatisering.

2. Kies een flexibel platform waardoor je het bouwen en uitrollen van applicaties kunt versnellen

Als softwareontwikkelaar heb je een cloudplatform nodig voor het ontwikkelen, testen, aanbieden en beheren van applicaties. Daarvoor heb je een rijk platform met services tot je beschikking, waarmee je veel controle hebt over jouw applicaties. Dit geeft je de ruimte om te focussen op de juiste zaken. Namelijk je applicaties verder uitbouwen tot nóg succesvollere oplossingen.

3. Kies een partner die je business begrijpt en je helpt bij complexe vraagstukken

Een betrouwbare samenwerkingspartner is een voorwaarde om succesvol te blijven. Eentje die je helpt om de applicatie in de cloud te zetten, de infrastructuur beheert, advies en support levert en beschikt over de nodige certificaten. Door met een Managed Service Provider in zee te gaan krijg je ruimte om je volledig te focussen op daar waar het om draait: software ontwikkelen.