Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo haal je meer rendement uit zaakgericht werken

7 redenen waarom digitalisering helpt

Elke organisatie zet zijn klanten centraal. Om optimale klanttevredenheid te waarborgen zijn veel overheden en dienstverleners overgegaan op zaakgericht werken. Je dienstverlening werkt echt beter als de informatievoorziening op orde is. Is dit niet het geval, dan mis je het fundament van zaakgericht werken. Wat is het belang van zaakgericht werken en welke belangrijke rol speelt documentcreatie software hierin? Dat en meer lees je in deze whitepaper.

Wat is zaakgericht werken ook alweer?

Wat is zaakgericht en zaakgericht werken? De zaak bestaat uit samenhangende delen (zaak & proces) waarbij informatie non-stop in beiden richtingen stroomt. In het proces wordt gebruik gemaakt van informatie uit documenten die gebundeld worden in een zaakdossier om later te hergebruiken in de uitvoering van het proces. Deze is een procesgeoriënteerde manier van werken. Naast de procesoriëntatie is zaakgericht werken altijd gericht op het realiseren en leveren van een resultaat. Het gaat samen met digitaal werken en digitale bij de zaak horende informatie.

De cloud als de spil

De basis van goede dienstverlening is dat je informatievoorziening op orde is. Zijn de documenten verspreid binnen de organisatie? Dan wordt het lastig. Daarom is het handig dat je één centrale plek hebt waar iedereen die daarvoor de bevoegdheid heeft toegang heeft. Documentcreatie software in de cloud is daarvoor uitermate geschikt

De voordelen van documentcreatie software

Het gebruik van documentcreatie software kent 7 voordelen, van tijdsbesparing tot en met foutreductie en meer. Natuurlijk wil je weten hoe je beter zaakgericht kan werken en zo je dienstverlening naar een hoger niveau tilt. Ze daarin de eerste stap met het downloaden van de whitepaper Documentcreatie: fundering voor zaakgericht werken.

 

Download de whitepaper
Download