Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo creëer je het ideale thuiswerkkantoor

Door de komst van COVID-19 is thuiswerken in een stroomversnelling terecht gekomen. En door alle positieve ervaringen van werknemers en werkgevers kunnen we zeker zeggen dat thuiswerken een blijvende verandering zal zijn. Na enkele maanden achter de keukentafel met alleen een laptop komen we er wel achter dat we soms toch wel wat missen. We vertellen je in deze blog alles over het inrichten van een ideaal thuiswerkkantoor.

De juiste hardware

Een goede thuiswerkplek begint met de juiste apparatuur. Het ideale starterspakket? Dat ziet er volgens ons zo uit:

  1. Een zakelijke laptop met een lange batterijduur, hoge mate van beveiliging, voldoende opslagcapaciteit en werkgeheugen en een goede ingebouwde processor om snel te kunnen werken. Beschikt je bedrijf momenteel niet over de juiste laptops om optimaal thuis te werken? Dan is het slim om eens naar de optie laptop huren of macbook huren te kijken. Huren is een veel kleinere investering dan het kopen van laptops voor het hele bedrijf. Zo kan je op je gemak uitproberen of thuiswerken een blijvende verandering is, of dat het nu alleen door COVID-19 veel voorkomt.
  2. Naast een laptop heb je ook losse monitoren nodig. De hele dag naar een klein laptopscherm kijken is niet ideaal, zeker niet wanneer je in meerdere bestanden tegelijkertijd moet werken.
  3. Denk daarnaast ook na over het gebruik van een webcam en een microfoon. Kies je voor een laptop waarin dit is ingebouwd, of ga je voor losse systemen?
  4. Tot slot nog een toetsenbord en muis. Daarna ben je klaar om thuis optimaal aan het werk te gaan.

We gaan er in deze situatie wel vanuit dat je een goede wifi-verbinding thuis hebt. De apparatuur kan nog zo goed zijn, maar wanneer het internet niet meewerkt heb je er nog weinig aan.

De eetkamertafel, ergonomisch…?

Veel mensen werken nu al enkele maanden thuis. Waar sommige collega’s aan de eetkamertafel begonnen zijn, zie je toch vaak al snel het omslagpunt naar een comfortabele bureaustoel en een aangepast bureau. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten op de lange termijn. Zo moet je een bureau op hoogte kunnen verstellen, voor een ergonomische werkhouding. Dit geldt ook voor een bureaustoel. Zo zijn er zelfs stoelen met een ingebouwd mechanisme die ervoor zorgen dat je altijd een actieve werkhouding aanneemt. Ook kan je de leuning aanpassen, de zitting en de armleggers.

Rustig werken? Noise cancelling headphones

Werk je thuis met kinderen in de buurt? Loopt je partner het hele huis door met een telefoon? Of word je vaak afgeleid door de blaffende hond van de buren? Met een noise cancelling headphone demp je deze storende omgevingsgeluiden. Zo kan je echt focussen op het werk waar je mee bezig bent én daarbij genieten van je favoriete muziek. Ook onderweg is een noise cancelling koptelefoon een echte uitkomst, denk bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.