Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo blijven financiële dienstverleners digitale innovators

Slimme IT-infrastructuur maakt meer tijd vrij voor innovatie

Van de introductie van automatische betalingen en incasso’s in de jaren ‘70 tot internetbankieren en volledige digitale banken; de financiële sector loopt altijd voorop in digitale verandering. Niet alleen klantcontact verschoof bijna helemaal naar online, ook producten werden gedigitaliseerd en bestaan nu voornamelijk uit data. Het afstemmen van IT op de business is al lang niet meer aan de orde, IT ís inmiddels de business! Toch zit er een kink in de kabel… Financiële dienstverleners zetten vol in op innovatie, maar hun bestaande IT-infrastructuur en beheerprocessen kunnen deze versnelling niet aan. Hoe pak je dit aan? Hoe ziet de ideale, toekomstbestendige infrastructuur eruit? Dat lees je in deze whitepaper!

Waar zitten de pijnpunten?

Wil je inzicht in de eisen die financiële dienstverleners stellen aan de IT-afdeling en IT-infrastructuur? Dan is het belangrijk om te weten met welke uitdagingen de IT-afdeling nu worstelen. Deze whitepaper zet de belangrijkste 12 uitdagingen op een rij en vertaalt deze uitdagingen naar eisen waaraan het team en de infrastructuur moeten voldoen. In deze whitepaper worden onder andere volgende pijnpunten uitgebreid besproken:

  • De allesbepalende customer journey
  • Geen innovatie zonder data
  • Impact coronacrisis
  • Constante dreiging van cybercrime

Dit zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee IT’ers bij financiële dienstverleners dagelijks worden geconfronteerd. Duidelijk is wel dat er behoorlijk veel op je afkomt als je werkzaam bent op de IT-afdeling van een bank of verzekeraar. Snel inspelen op veranderingen in de markt en innoveren om concurrentie voor te blijven is een absolute topprioriteit. En dan lukt je alleen als je een IT-infrastructuur hebt die je in staat stelt snel nieuwe processen en technologieën te introduceren.

Maak tijd vrij voor vernieuwing

Wil je voorop blijven lopen met innovatieve diensten en services? Dan is het belangrijk dat jouw IT-afdeling tijd heeft om deze digitale ambities waar te maken. Lees in deze whitepaper hoe je dit realiseert met behulp van slimme IT-infrastructuur. Je ontdek hoe zo’n slimme infrastructuur eruit ziet en hoe je met kunstmatige intelligentie meer tijd overhoudt. Klaar voor de toekomst?