Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo beheer je activiteiten in IBM Connections (tip!)

Wanneer je grip op de werkprocessen in je organisatie wilt hebben, je eigen werk wilt organiseren en prioriteren, of je team taken wilt beheren kun je Activiteiten in Connections gebruiken. Zo zie je wie waar verantwoordelijk voor is en wie wanneer in actie moet komen.

Als je IBM Connections intensief gebruikt dan kan de lijst van “My Activities” lang worden! Je ziet daar standaard alle activiteiten waar je enigszins rechten op hebt. Ook activiteiten uit een community waar je lid van bent, maar fysiek niets in doet of hoeft te doen worden daar weergegeven.

activities1Ik zelf wil alleen activiteiten zien waar ik echt acties in heb. De manier omdat voor elkaar te krijgen is activiteiten die je niet wilt tonen in “My Activities”, markeren als “Tuned Out”. Klik daarvoor achter de naam van de Activity op “More”, vervolgens op “Prioritize” In het plaatje zie je de pop-up die je dan krijgt, met de optie om de activiteit te “out-tunen”.

Een Tuned Out Activiteit is een activiteit waarin ik niet geïnteresseerd ben (staan in een apart overzicht), maar waar ik nog wel lid van ben. Ik zal daar dus wel updates van blijven ontvangen.

Wil je dat ook niet dan zul je een activiteit als eigenaar moeten aanpassen of weggooien, of een verzoek moeten doen aan de eigenaar van een activiteit om jouw lidmaatschap aan te passen. TIP: laat je als lid verwijderen als je geen actieve rol hebt. Je kunt de activiteit namelijk ook alleen volgen!

Voor IBM Notes gebruikers is dan ook de lijst beheersbaar (via de Activiteiten plugin in de sidebar).