Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zit jouw ERP vast in het stenen tijdperk?

8 gevaren van legacy software

Bij veel bedrijven draait al jaren hetzelfde ERP-systeem. Het is zo verweven met de werkzaamheden en via maatwerk gekoppeld aan andere applicaties. Dat is niet zonder gevolgen, want een verouderd ERP-pakket is helemaal niet ingericht voor de wensen en verwachtingen van dit tijdperk. Het draagt niet bij aan de productiviteit van de onderneming, in tegendeel, het zorgt alleen maar voor meer werk. Want hoeveel tijd is de IT-afdeling niet kwijt als finance een aanpassingen wil doorvoeren in een rapportage? Hoeveel tijd gaat er verloren aan het simpelweg in de lucht houden van het ERP-pakket? Deze whitepaper laat je zien wat de gevolgen zijn van werken met verouderde software.

Je bent niet alleen

Onderzoeksbureau Forrester onderzocht dit probleem en concludeerde dat de helft van alle respondenten met een ERP-pakket werkt dat minstens 2 versies ouder is dan de recentste versie. Dat wil zeggen dat het gemiddelde ERP-pakket dus 4 jaar lang geen update heeft gehad. 4 jaar lijkt niet lang, maar in deze snel veranderende tijden is dat een eeuwigheid.

8 risico’s van verouderde ERP-pakketten

In deze whitepaper komen de 8 risico’s uitgebreid aan bod, zo gaat het onder andere over:

  • Legacy ERP is een aanslag op jouw IT-budget
  • Legacy ERP houdt de business niet bij
  • Legacy ERP is niet beschikbaar voor mobiel gebruik

Wil je weten wat deze risico’s precies inhouden en wat je moet doen om ze te voorkomen? Download dan snel deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download