Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zijn jouw collega’s digitaal vitaal?

8 kernwaarden voor digitaal vitale organisatie

“Kan jij snel wat extra informatie voor me opzoeken over duurzaam ondernemen en deze via Teams delen met het projectteam ‘Duurzaamheid in onze gemeente’? Oh, en overleg ook even met het team of alles geregeld is voor de presentatie morgen. Niet iedereen is vandaag op kantoor, dus je kan het beste even een videovergadering inschieten.” Dit zijn geen ongewone verzoeken op de werkvloer, maar kan ook iedere collega hiermee uit de voeten? We gaan er gemakshalve snel vanuit dat iedereen met de nieuwe technologie kan omgaan, maar is deze aanname terecht? Onderzoek toont namelijk aan dat we helemaal niet zo digitaal vaardig zijn.

Vooral geïnvesteerd in techniek

In de zoektocht om de productiviteit binnen de gemeente te vergroten werden de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in moderne technologie. Toch levert dit niet altijd de gewenste winst op. Maar al te vaak werd niet voldoende geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen. En net daar maak je het verschil. Want de productiviteit verbetert men echt door sociale innovatie. Transformeer jouw gemeente daarom in een digitaal vitale gemeente met deze 8 kernwaarden.

De 8 kernwaarden van een digitaal vitale gemeente

In deze whitepaper vind je 8 kernwaarden die de basis vormen van een digitaal vitale organisatie. Wij laten je alvast kort kennismaken met 2 van de 8 kernwaarden.

  1. Kritisch denken: Wat is een zelfstandig ondernemende geest zonder kritisch denkvermogen? Onafhankelijk van anderen analyseert en beoordeelt de kritische denker informatie. In tijden van fake nieuws en social media geen onbelangrijke vaardigheid!
  2. Sociale en culturele vaardigheden: Wanneer collega’s niet met elkaar communiceren, dan delen ze ook geen kennis met elkaar. Een open en constructieve houding onderling is daarom belangrijk. Deze open en respectvolle houding geldt zowel op de werkvloer als op de online kanalen die de onderwijsinstelling inzet.

Word ook digitaal vitaal!

Download de whitepaper 8 kernwaarden van de digitaal vitale organisatie en bekijk hoe digitaal vitaal jouw gemeente al is.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website