Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zeven Waarheden van Analytics

Analytics: de kracht van de eigen bedrijfsgegevens

Uw bedrijf genereert grote hoeveelheden data. Dat is een gegeven. De kunst is om al die gegevens op een efficiënte en kosteneffectieve manier in uw voordeel te laten werken. Ben ik wel op de goede weg met mijn klanten? Focus ik me wel op de juiste doelgroep? Wat besteedt men gemiddeld bij mij? Worden mijn klanten bij een aankoop genoeg getriggerd om verder te kijken?

Dit proces van het verzamelen, ordenen en analyseren van uw data noemen we Business Intelligence. In het verleden hielp dit systeem van data-analyse bedrijven te begrijpen waar ze op dat moment stonden.  Vaak werd daarbij gebruik gemaakt van gegevens in bestanden in Excel, waarin men dan zelf aan de slag ging. Uiteraard waren er ook gespecialiseerde, dure systemen verkrijgbaar waarmee de bedrijfsgegevens te analyseren waren.

Dat is de laatste jaren sterk veranderd. De software is niet alleen veel gebruiksvriendelijker geworden, ook de kracht en de mogelijkheden zijn enorm toegenomen: met real-time data-updates, predictive modeling en sentimentanalyses zijn veel betere analyses en voorspellingen te maken dan een aantal jaar geleden.

Voor wie bedoeld?
Tot enkele jaren geleden werd het inzetten van data-analyse nog gezien als een vorm van competitieve voorsprong door bedrijven, maar vandaag de dag wordt het als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering beschouwd. Als bedrijven een goed beeld hebben van specifieke klantbestedingen, de betaalprocessen of actuele ontwikkelingen in de markt waarin men opereert, kunnen zij op basis van die informatie een strategische voorsprong opbouwen op de concurrentie.

In dit artikel gaan we specifieker in op wat data-analyse is, wat de voordelen ervan zijn en hoe u het kunt inzetten binnen uw organisatie. Download dit artikel vandaag nog en doe uw voordeel ermee!

 

Download de whitepaper
Download