Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zakelijk gebruik van iPhones en iPads

Aandachtspunten bij het gebruik van een Apple ID

Ook binnen zorgorganisaties worden medewerkers steeds meer voorzien van een iPhone of een iPad. De grootste uitdaging hierbij is het inrichten van een Apple ID. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op wat een Apple ID nu precies is, hoe je die het beste inricht en ook het veiligheidsaspect wordt besproken. Een belangrijk punt is dat veel (privé)gegevens gekoppeld zijn aan verschillende apparaten en daarom dienen er goede afspraken gemaakt te worden tussen werkgever en werknemer.

Belangrijke aandachtspunten
Het Apple ID is ontworpen voor individuen. Je hebt één Apple ID voor verschillende producten. Vanuit dat perspectief gezien zijn de volgende punten belangrijk:

  • Het eigendomsvraagstuk
  • Privacy
  • Mobile device management
  • Verantwoordelijkheid
  • Het activeringsslot
  • Beleid

Het eigendomsvraagstuk
Vandaag de dag betekent het beschikbaar stellen van apps aan gebruikers op hun iApparaten dat deze apps eigendom worden van de gebruiker, omdat ze verbonden zijn aan hun persoonlijke Apple ID. In de praktijk betekent dit dat zij bij het verlaten van de organisatie de apps kunnen meenemen. Het Volume Purchase Programma van Apple brengt hier verandering in. Het is een programma uit de VS, wat momenteel nog niet beschikbaar is in Nederland. Het programma stelt een bedrijf in staat om apps te kopen, te installeren en ook weer te verwijderen van een toestel van een gebruiker. Hierdoor hoeven werknemers hun Apple ID niet te delen met de organisatie.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper om meer te lezen over welke afspraken en beslissingen er gemaakt moeten worden voor een goed zakelijk gebruik van Apple apparaten met het Apple ID.

 

Download de whitepaper
Download