Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zakelijk gebruik van iPhones en iPads

Veilig omgaan met iApparaten in de organisatie

Voor een optimale gebruikerservaring met ‘iApparaten’ is een persoonlijke Apple ID nodig. Een Apple ID geeft toegang tot een groot assortiment aan diensten, zoals de Appstore, de iCloud en iMessage. Het is een persoonlijk Apple ID en volgens Apple moet iedereen een eigen Apple ID hebben. Elke organisatie die medewerkers voorziet van een iPad of iPhone, moet nadenken hoe ze om willen gaan met het Apple ID. Het Apple ID is momenteel de grootste uitdaging bij het inzetten van Apple in een zakelijke omgeving.

Over de whitepaper
Deze whitepaper beschrijft wat het Apple ID precies is en waarom het Apple ID diepgaande gevolgen heeft op de zakelijke inzet van Apple. Daarna gaat de whitepaper in op de beslissingen die genomen moeten worden om o.a. eigenaarschap, privacy, aansprakelijkheid en beveiliging goed te regelen in een beleid.

Aandachtspunten in relatie tot het Apple ID
Door Apple zakelijk in te zetten wordt een zakelijk toestel verbonden aan een privé Apple ID. Eigenlijk draag je dan het eigenaarschap van het apparaat over aan de gebruiker. De gebruiker is in staat om eigen apps en andere inhoud op het apparaat te plaatsen, ook apps die potentieel een gevaar voor de organisatie kunnen zijn.

Bescherming is wel nodig, want het Apple ID is gekoppeld aan een enorme lijst van Apple diensten waar gebruikers gebruik van moeten en willen maken zoals: iTunes, iBooks, iCloud, App store,  maar ook communicatietoepassingen zoals: iMessage, FaceTime en Zoek-mijn-vrienden.

Mobile Device Management
IOS 7 maakt onderscheid tussen apps die centraal beheerd en verspreid worden via Mobile Device Management tools, en apps die van de gebruiker zijn. Diverse Enterprise Device Management oplossingen stellen IT in staat om apps te installeren buiten de gebruiker om.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper waar dieper ingegaan wordt op verantwoordelijkheid, het activeringsslot, het delen van een iApparaat, combinaties en het beleid.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant