Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zaakgericht werken is meer dan alleen werken met ICT-hulpmiddelen

Webcast: Brabant staat voor haar zaak. Van opgave en data naar content

Media zijn sneller en vluchtiger dan ooit. Informatie komt op allerlei manieren binnen en verdwijnt bij veel organisaties in verschillende systemen. Dit geeft medewerkers van de organisatie de uitdaging de juiste informatie terug te vinden. Dit kost niet alleen veel tijd, maar in het slechtste geval is de informatie kwijt. Dat kan en mag niet. Met zaakgericht werken komt alle informatie in 1 enkel digitaal dossier en is de informatie overal en altijd terug te vinden.

Van overheidsinstellingen wordt verwacht dat zij steeds meer taken op zich nemen met steeds minder mensen. Hierbij neemt ook de informatiedynamiek nog eens enorm toe, maar de organisatie krimpt. Voorheen werd ook alles in workflows gegoten, met als een vervelend bijverschijnsel dat behandelaars als machines werden gezien. Om dit te doorbreken is de provincie Noord-Brabant met het zaakgericht werken gestart. Zij maken hierbij gebruik van eenvoudige, slimme en mobiel bruikbare tools.

Zaakgericht werken is echter meer dan alleen maar werken met ICT-hulpmiddelen. Het is een andere manier van werken. In deze webcast wordt over de invoering van zaakgericht werken bij de provincie Noord-Brabant verteld. Hierbij wordt ingegaan op de volgende vragen:

  • Wat betekent het voor en in de organisatie?
  • Waarom moet de ambtenaar centraal gesteld worden in het proces?
  • Welke hulpmiddelen zijn er nodig?
  • Hoe pak ik het aan?

Duur webcast:
+/- 30 minuten

Bekijk de webcast
Deze webcast laat de presentatie van Coos Arensman en Harry Post zien die is opgenomen tijdens het congres De Informatiegestuurde Overheid 2015. Hierin vertellen zij over de invoering van zaakgericht werken bij de provincie Noord-Brabant en over de hulpmiddelen die zij hierbij gebruiken.