Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Ken jij automated data storytelling al?

Een beeld vertelt meer dan 1000 woorden zegt men wel eens. Ook wanneer het aankomt op het inzichtelijk maken van data zijn analisten al jaren op zoek naar de beste methodes om data zo goed mogelijk te presenteren. Datavisualisatie alleen is echter niet voldoende, de data moet ook een verhaal vertellen. En net zoals bij een spannende roman moet zo’n verhaal een goede inhoud hebben en de lezer vasthouden.

Het prille begin

De vragen die we willen beantwoorden met onze data is in de loop der jaren niet veranderd. Hoe presteert mijn team? Hoe kunnen we de omzet een boost geven en hoe kunnen we kosten verlagen? Om een antwoord te krijgen op deze vragen had men behoorlijk wat mankracht nodig, want data analyseren en vertalen naar een begrijpelijk verhaal was hoofdzakelijk handwerk en vereiste specifieke vaardigheden. Rapportages waren statisch en vaak werd data door gebruikers verkeerd geïnterpreteerd.

Datavisualisatie gaat een stapje verder

De afgelopen jaren zorgden nieuwe ontwikkelingen voor een revolutie in data-analyse. Met de komst van interactieve datadetectie-tools en dynamische visualisatie konden gebruikers zelf data analyseren en hun vragen beantwoorden. Zonder dat dit ten kost ging van kostbare IT-tijd. Ook voor de data-analisten zijn er voordelen. Ze kunnen meerdere datasets combineren in robuuste analyses en op basis van geavanceerde analyse voorspellingen maken.

Het nieuwste hoofdstuk

Maak kennis met automated data storytelling, het nieuwste hoofdstuk in de roman datavisualisatie. Natural language generation (NLG) is de technologie die data omzet in een verhaal. Het revolutionaire hieraan is dat het grafieken en tabellen automatisch voorziet van tekst. Dit vermindert de kans op verkeerde interpretatie van de data en zorgt voor consistentie bij het delen van data.

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze nieuwe techniek? Aarzel dan niet en download The evolution of data storytelling.

 

Download de whitepaper
Download