Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2: de voordelen op een rij

The Total Economic Impact Of Microsoft Windows Server 2012 R2

Inleiding
De ondersteuning op Windows Server 2003 stopt. Onderzoeksbureau Forrester Consulting heeft uitgezocht wat de ROI (Return-on-investment) kan zijn die grote bedrijven kunnen ervaren die gebruik maken van ‘volume licenses’ en kiezen voor een upgrade naar Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2.

Het Forrester onderzoek
Om de voordelen, kosten en risico’s op een goede manier in kaart te brengen heeft Forrester zes klanten geïnterviewd die gebruik maken van Windows Server 2012 R2 vanaf Windows Server 2008 of Windows Server 2012. Daarnaast beheren dezer klanten deze servers met System Center 2012 R2.

Om de TEI (Total Economic Impact) voor organisaties die Windows Server 2012 R2 overwegen te kunnen bepalen heeft Forrester een Total Economic Impact framework gemaakt. Het doel van dit framework is het identificeren van kosten, voordelen, flexibiliteit en risico factoren.

Bevindingen
Forrester heeft geconcludeerd dat Windows Server 2012 R2 in samenwerking met System Center 2012 R2 de flexibiliteit vergroot. De flexibiliteit neemt toe doordat de combinatie van Windows Server 2012 R2 en System Center R2 de infrastructuur makkelijker te implementeren maakt en eveneens makkelijker kan laten groeien of krimpen.

Voordelen van Windows Server 2012 R2
Uit het onderzoek van Forrester naar Windows Server 2012 R2 zijn de volgende belangrijke voordelen voor organisaties naar voren gekomen:

  • Een besparing op de licentiekosten in het eerste jaar en de daaropvolgende jaren.
  • Een besparing op het gebied van IT beheer.
  • Een besparing op het gebied van hardware en beheerskosten van hardware.
  • Een besparing dankzij het geïntegreerde management van Cloud oplossingen.
  • Er ontstaan nieuwe mogelijkheden door nieuwe services die geboden worden in Windows Server 2012 R2.

Lees het volledige onderzoek
Download gratis en geheel vrijblijvend het volledige Forrester onderzoek naar de Total Economic Impact van de migratie naar Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2. In het document wordt de onderzoeksmethode uitgebreid uiteengezet en daarnaast zijn uiteraard de onderzoeksresultaten te vinden. Ook de voordelen en kosten van migratie naar Windows Server R2 komen uitgebreid aan bod.

 

Download de whitepaper
Download