Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Win het vertrouwen van de klant terug met Master Data Management

Van proces naar persoonlijk: met vertrouwen naar klantbelang

Het klantvertrouwen bij financiële instellingen is de laatste tijd erg onder druk komen te staan en het is van groot belang om dit te herstellen. Het behouden van de huidige klanten en het winnen van nieuwe klanten. Wat moeten banken en verzekeringen doen om het klantbelang echt centraal te kunnen stellen? Met deze whitepaper vol tips en richtlijnen kunt u het heft in eigen handen nemen. Maak nu de stap naar een klantgerichte organisatie. Weet wat er leeft bij de klant en begrijp dat klantbehoeften centraal staan in de dienstverlening.

Klantvertrouwen
Waar zitten de pijnpunten bij klanten en wat is er nodig om dit vertrouwen weer terug te winnen? Uit een onderzoek van KPMG kwamen een aantal interessante conclusies van consumenten naar voren:

 • 1 op de 5 consumenten vindt bankmedewerkers niet deskundig genoeg
 • Slechts 48% van vindt dat banken in het belang van de klant handelen
 • De communicatie van banken met klanten wordt over het algemeen als onduidelijk en niet transparant beschouwd

Veel organisaties verliezen omzet door slechte klantenservice. Wat zijn de belangrijkste redenen voor Nederlandse consumenten om op te stappen?

 • Ingewikkelde geautomatiseerde zelfbedieningssystemen
 • Het bedrijf moeten voorzien van informatie die al eerder was gegeven
 • Lange wachttijden
 • Onkunde van een klantcontactmedewerker

Master Data Management (MDM)
Informatie heeft in een organisatie vaak een decentrale oplag. Klantgegevens in een CRM-systeem, klachten in de klachtenadministratie, betalingsgeschiedenis in het financiële pakketen de orderhistorie in een ERP-pakket. Belangrijk is om al deze informatie samen te brengen in één centraal klantbeeld. Dit is te realiseren met Master Data Management (MDM). Een aantal essentiële onderdelen waaruit een Master Data Management bestaat zijn:

 1. Data Matching
 2. Data Quality
 3. Data-integratie
 4. Data Governance
 5. Hierarchy Management

Download de whitepaper
Lees in deze whitepaper meer over hoe financiële instellingen met een positief geluid het vertrouwen van de klant weer kunnen terugwinnen. Download vrijblijvend de whitepaper over één centraal klantbeeld en kom meer te weten over de bovenstaande punten uit Master Data Management.

 

Download de whitepaper
Download