Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Whitepaper raamwerk voor risicomanagement

Risicomanagement in de zorg

Risicomanagement krijgt in de zorgsector steeds meer de aandacht die het verdient. Zorgorganisaties en zorgprofessionals worden steeds meer bewust van het onderkennen en beheersen van risico’s. Er is echter bij risicomanagement nog steeds een negatieve gedachte, wat niet nodig is. Risicomanagement kan juist leiden tot verbeteringen op verschillende gebieden! Verbeteringen die kunnen helpen om doelstellingen te bereiken. Deze whitepaper gaat dieper in op het kansrijke perspectief van risicomanagement en geeft opties voor het optimaliseren van risicomanagement.

Het raamwerk voor risicomanagement
Bij risicomanagement zijn drie dimensies aan de orde:

  • De risicomanagement benadering die wordt gehanteerd (prospectief of retrospectief).
  • Het organisatieniveau dat van toepassing is.
  • Het risicodomein dat van toepassing is.

Deze drie dimensies vormen het raamwerk voor risicomanagement dat in zorginstellingen gebruikt kan worden om een beleid te maken en activiteiten te positioneren. Lees verder in de whitepaper om uit te vinden hoe de dimensies zich tot elkaar verhouden.

Zoals hierboven besproken kunnen risico’s benaderd worden vanuit twee invalshoeken. Een prospectieve benadering is het vooraf in kaart brengen van de risico’s die bestaan. Als een risico daadwerkelijk resulteert in een calamiteit, is het een retrospectieve benadering. Lees meer over de overige twee dimensies in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
In deze whitepaper komt een oefening aan de orde voor een goede eerste stap om risicomanagement binnen de zorg van los zand om te vormen tot een solide en betrouwbaar raamwerk. Download nu de whitepaper “raamwerk voor risicomanagement” en zorg dat risicomanagement u helpt bij het bereiken van de doelstellingen.

 

Download de whitepaper
Download