Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Whitepaper Hosting: uw software in de cloud?

Een afgewogen keuze voor on-premise of hosting?

De afgelopen jaren is het draaien van software in eigen huis steeds minder vanzelfsprekend geworden. Steeds meer organisaties kiezen voor hosting. Hierbij host een externe partij de software en is het via de cloud beschikbaar voor gebruikers. De scepsis over hosting is inmiddels aan het verdwijnen en het vertrouwen in hosting is toegenomen. Het (laten) hosten van software kent vele voordelen, maar ook een aantal aandachtspunten en valkuilen. Lees in deze whitepaper meer over hosting voor het maken van een afgewogen keuze.

De verschillende vormen en maten van Hosting
Hosting bestaat in verschillende vormen en maten. Een van de bekendste vormen van hosting is webhosting (het hosten van websites). In deze whitepaper richten we ons op hosting in de vorm van softwareoplossingen via de cloud. Bij dergelijke vormen van hosting wordt vaak gebruik gemaakt van de termen: cloud, ASP, SaaS, dedicated, private, public en hybride. Lees meer over deze termen in de volledige whitepaper.

Wat zijn de voordelen van hosting?
Het ontzorgen van de organisatie en het reduceren van de kosten zijn veelal de belangrijkste voordelen. Hieronder nog een aantal voordelen voor hosting op een rijtje:

  • Kennis:  een kleinere investering in interne (ICT) kennis. De serveromgeving is niet meer fysiek aanwezig, waardoor beheer niet meer nodig is.
  • Altijd up-to-date: de leverancier zorgt altijd voor de laatste versie van de software.
  • Snelle uitrol: de tijd tussen het afnemen van de oplossing en de oplevering is erg kort, soms slechts enkele minuten.

Lees meer over de vele voordelen in de volledige whitepaper.

Een weloverwogen keuze
Voor een weloverwogen keuze  van een gehoste oplossing is het goed om de leverancier te beoordelen op zes verschillende punten. Beoordeel op:

  1. Organisatieniveau
  2. Techniek
  3. Gebruik
  4. Beveiliging
  5. Ondersteuning en onderhoud
  6. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voor meer voordelen en uitdagingen over hosting kunt u geheel vrijblijvend de volledige whitepaper downloaden.