Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Whitepaper fixed mobile substitution (FMS)

Mogelijkheden voor het vervangen van vaste telefonie door mobiele telefonie

Wie kan er tegenwoordig nog zonder een mobiele telefoon? Overal en altijd bereikbaar voor de baas, collega’s en klanten. De acceptatie van mobiele telefonie in combinatie met de toenemende mobiliteit van organisatie vraagt om een meer afgestemde inrichting van communicatie. Hierbij kunnen de koste verlaagt worden, de bereikbaarheid vergroot en het beheer vereenvoudigt.

Fase 1
FMI (Fixed Mobile Integration) is de eerste stap in de integratie tussen vast en mobiele telefonie. FMI wordt in de zakelijke markt vooral gebruikt vanuit kostenoptiek.

Fase2
FMS (Fixed Mobile Substitution) zorgt ervoor dat telefonie beter ingezet kan worden bij zowel medewerkers met een werkplekgebonden functie als medewerkers met een mobiele werkplek. Bij werkplek gebonden kan er gebruik worden gemaakt van een bureau toestel en bij een mobiele functie kan de bestaande GSM voorzien worden van een PBX-functionaliteit.

Enkele voordelen van een FMS oplossing zijn:

  • Verbetering van de bereikbaarheid
  • Minder Telecom apparatuur per medewerker
  • Gebruiksgemak
  • Lagere kosten
  • Vereenvoudiging beheer

Lees gratis de volledige whitepaper over FMS (Fixed Mobile Substitution) waarin de derde fase (Fixed Mobile Convergence) uiteen wordt gezet. Verder gaat het paper dieper in op de marktverkenning, operator-based oplossing en staan er twee casestudy’s beschreven.