Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Whitepaper Cloud Architectuur

Verantwoord implementeren van uw clouddienst

Als er naar de toekomst van IT wordt gekeken zijn er een aantal termen die regelmatig terug komen. Denk bijvoorbeeld aan: Cloud Computing, Big Data en Social Business. Hedendaags wordt de implementatie van Cloud Computing van nieuwe businessmodellen versneld. Deze businessmodellen zullen zich omzetten in nieuwe samenwerkingsverbanden, klantsegementen en producten/diensten. Het is niet raar dat organisaties in afzienbare tijd cloudoplossingen inzetten om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Weloverwegen clouddiensten implementeren
Een clouddienst implementeren en gebruiken is niet zo eenvoudig als de meeste cloudproviders doen voorkomen. Clouddiensten moeten op een goede en verantwoorde manier geselecteerd en geïmplementeerd, zodat men verantwoord zaken kan doen. Om dit te realiseren spelen er een aantal aspecten een grote rol en moet er naar verschillende standpunten gekeken worden. De integratie met de al bestaande IT-omgeving en security zijn de twee belangrijkste onderdelen voor organisaties die een onderdeel van hun informatiestromen willen verhuizen naar de cloud.

Integratie van cloud computing met de IT omgeving
In deze paper komt de integratie van Cloud Computing met de huidige IT omgeving aan bod, waarbij de cloudarchitectuur bepalend is. Er wordt hier met name gekeken naar het gebruikersperspectief. In deze paper worden de volgende punten besproken:

  • De vier cloudmodellen: Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Data in de Cloud, Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS)
  • De integratie van clouddiensten in de eigen IT omgeving
  • De integratie van de Cloudarchitectuur en de eigen IT architectuur
  • Cloud Architectuur
  • De integratie van clouddiensten in de eigen IT omgeving

Download deze whitepaper
Cloud Computing is een middel om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Een structurele aanpak voor de implementatie van clouddiensten is nodig vanwege de kenmerken van een cloudarchitectuur. Wilt u meer weten over de integratie van de cloud in de bestaande IT omgeving? Download dan vrijblijvend de whitepaper: ‘Cloudarchitectuur – Hoe integreer je de cloud in de bestaand IT omgeving?’