Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Whitepaper Choose Your Own Device

10 VIPs voor het Choose Your Own Device feestje

Vandaag de dag zijn steeds meer organisaties het mobility beleid aan het verruimen. Ze spelen in op de wensen van medewerkers en kiezen voor een Bring of Choose Your Own Device concept. Maar hoe kan dit concept succesvol geïmplementeerd worden in de organisatie? Zoek wel naar een balans tussen keuzevrijheid voor medewerkers en een werkbare aanpak voor de ICT. Dit is natuurlijk een feestje voor de medewerkers, maar vergeet niet om de belangrijkste gasten uit te nodigen. Denk hierbij aan: beveiliging, servicelevels en heldere communicatie.

Wat zijn de ingrediënten van een mobility feestje?
Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor de vorm:

 • Bring Your Own Device (BYOD)
 • Choose Your Own Device (CYOD)
 • Company Owned Personally Enabled (COPE)

Deze whitepaper geeft alle ingrediënten voor een spetterend Choose Your Own Device feestje met de hele organisatie (business , IT en medewerkers)

Welke 10 VIPs komen op een Choose Your Own Device feestje?

 1. Management
  Een heldere visie op Enterprise Mobility vanuit het management is erg belangrijk. Het is niet de bedoeling dat het management zonder enige reden smartphones uitdeelt. Maak duidelijk dat mobility onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie en de noodzaak dat medewerkers gebruik maken van zakelijke content op hun smartphone.
 1. Human Resources
  Bij een Choose Your Own Device project kunnen medewerkers vaak een standaardtoestel kiezen of, tegen bijbetaling een duurder toestel aanschaffen. Hier zitten dan een aantal (financiële) voorwaarden aan vast. Zorg dat de financiële gevolgen op korte- en langere termijn inzichtelijk zijn voor de medewerkers.
 1. Juridische zaken
  Juridische zaken moeten HR ondersteunen bij het vaststellen van de rechten en plichten, aansprakelijkheid bij schade, verlies of diefstal. Daarnaast moeten zijn duidelijk maken hoe het met de privacy van de gebruiker is gesteld.

Download de whitepaper
Welke 7 andere VIPs komen op het Choose Your Own Device feestje? Kom meer te weten over de VIPs: financiën, communicatie, beveiliging, support, de feestcommissie, catering, stille kracht en natuurlijk niet te vergeten de gasten (medewerkers). Download deze uitgebreide whitepaper en implementeer met succes Choose Your Own Device.