Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

When Desktops Go Virtual

Noodzakelijke veiligeheidsmaatregelen bij virtuele desktops (VDI)

Server virtualisatie is hard op weg om “mainstream” te worden. Organisaties hebben ondervonden dat er behoorlijke besparingen te behalen zijn in hardware en operationele kosten. Met desktop virtualisatie (VDI) kunnen gebruikers een veelheid aan apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot de desktop.

Afhankelijk van de keuze voor een “use case” voor VDI desktops kunnen de security eisen significant verschillen. Aan de ene kant van het VDI spectrum heb je de werknemer die langdurige sessies op een desktop heeft met toegang tot kritische bedrijfsgegevens en volledige internet toegang. Aan de andere kant van het spectrum van VDI mogelijkheden heb je desktops die constant opnieuw gecreëerd worden wanneer gebruikers inloggen. Beide scenario’s vereisen een andere security aanpak.

Bij alle VDI scenario’s is de behoefte aan een zekere mate van veiligheid. Ondanks dat terugdraaien van een virtuele dekstop makkelijker gaat dan bij een fysieke desktop bestaan er risico’s. Dit wordt met name veroorzaakt door de moeilijkere controle op gebruikers die vaak:

  • Surfen over het web en mogelijk schadelijke content bezoeken
  • Kunnen worden verleid om vertrouwelijke informatie prijs te geven
  • Openen potentieel gevaarlijke e-mail bijlagen
  • Installeren van applicaties en tools op hun desktop

Lees de gratis volledige whitepaper waarin uiteen gezet wordt welke security maatregelen genomen moeten worden wanneer men de overstap maakt naar een gevirtualiseerde desktop omgeving (VDI).

 

Download de whitepaper
Download