Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

What are your options when performing a Windows migration?

Migreren van Windows: welke opties zijn er?

Sinds een paar maanden ondersteunt Microsoft het inmiddels dertien jaar oude Windows XP niet meer. Veel bedrijven zijn al gemigreerd naar Windows 7 of Windows 8.1, maar er zijn nog steeds heel veel organisaties die de overstap nog niet hebben kunnen maken. In dit document wordt op een rijtje gezet welke benaderingen u kunt kiezen, inclusief de voor- en nadelen van elke optie. Zo kunt u goed afwegen welke benadering de meest geschikte is voor uw organisatie.

Drie opties voor een Windows-migratie
Natuurlijk wilt u dat gebruikers dezelfde applicaties en desktoppersonalisatie krijgen zoals bij Windows XP. Dat betekent dat gebruikersspecifieke informatie bewaard moeten blijven tijdens het hele migratieproces. Omdat dit één van de belangrijkste eisen is bij een Windows 7- of Windows 8.1-migratie, is het van belang om te beseffen dat dit een struikelblok kan zijn – mede afhankelijk van welke migratie-optie u kiest. Neem dit daarom mee als een apart aandachtspunt in uw migratiestrategie. Bij een migratie naar een moderne Windows-versie kunnen we drie opties onderscheiden:

  • Een verse start maken
  • Gratis migratietools inzetten
  • De gebruikers centraal zetten in uw aanpak

Welke migratie-optie past bij u?
Het maken van een nieuwe start betekent dat u alles verliest dat in de loop der tijd geïnvesteerd was in de XP-omgeving. Als u kiest voor de tweede optie, de inzet van gratis migratietools, profiteert u van minimale licentiekosten en kan een deel van de gebruikersinstellingen en data overgebracht worden naar uw nieuwe OS. Optie 3, een aanpak waarbij de gebruiker centraal staat, gaat er vanuit dat u gebruikmaakt van geavanceerde virtualisatietechnologie en daarmee kunt u gebruikers en hun instellingen volledig migreren.

Zoals gezegd, hebben de drie verschillende opties elk hun voors en tegens. Deze whitepaper helpt u bij het maken van een keuze die goed aansluit bij de situatie in uw organisatie. De drie opties worden uitgebreid behandeld en de voor- en nadelen worden naast elkaar gezet. Ook twee populaire gratis migratietools komen aan bod.

 

Download de whitepaper
Download