Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werkpleksessie over documentcreatie bij de Provincie Zeeland

Mijn naam is Eelco Bastiaans, iWRITER Consultant en begeleider van de werkpleksessie bij de provincie Zeeland. Omdat de provincie onlangs is overgestapt naar iWRITER was het zinvol om de medewerkers van de provincie uitleg te geven over de (nieuwe) mogelijkheden van onze documentgenerator. In deze blog lees je mijn ervaringen met betrekking tot de werkpleksessie.

Op 24 juni werd ik gastvrij ontvangen door Daniëlle van Meteren, Projectcoördinator Digitalisering, in de historische abdij en tevens provinciehuis, gelegen in het centrum van het prachtige Middelburg. Het doel van mijn komst was het beantwoorden van diverse vraagstukken die betrekking hadden op het toepassen van iWRITER in de organisatie.

Een werkpleksessie: wat is dat?

Een werkpleksessie organiseren we op locatie bij de klant. Waarom? Omdat we dan bij de bron zijn. Zo’n sessie is bedoeld voor klanten die werken met iWRITER en tegelijkertijd nog een heleboel vragen hebben. Omdat ze gestart zijn met het maken en gebruiken van één algemene sjabloon en er meer nodig blijken te hebben. Omdat ze tot oplossingen willen komen die alleen betrekking hebben op hun organisatie. Of gewoonweg omdat ze meer kennis willen opdoen. Iedereen is welkom tijdens zo’n sessie. Er is volop ruimte voor het stellen van (praktijk)vragen.

Provincie Zeeland

Provincie Zeeland heeft iWRITER dit jaar in gebruik genomen. De werkpleksessie over documentcreatie bij de provincie Zeeland diende als soort van terugkomdag en om de eerder opgedane kennis met elkaar te bespreken en toe te passen. Eric van Nieulande, een doorgewinterde sjabloonbeheerder, was ook aanwezig op de werkpleksessie en liet me vol enthousiasme zien welke sjablonen hij gemaakt had. Tijdens de uitleg van de nieuwe mogelijkheden, zoals de herhalende groep, de conditionele velden en de stijlaanpassingen, was Eric nóg enthousiaster. Vooral omdat deze mogelijkheden direct toepasbaar zijn in de sjablonen van de provincie Zeeland.

Win-win situatie

Maar niet alleen voor de medewerkers van de provincie Zeeland is een werkpleksessie nuttig. Voor iWRITER is het een ultiem moment om naar verbeteringen te vragen. Om te zien hoe de sjablonen, door diverse mensen, functies en organisaties in de praktijk worden toegepast. Uit de vragen die de mensen stellen, putten we veel informatie. Suggesties en wensen worden altijd meegenomen en wie weet, komt er weer een nieuwe, handige feature uit. Vandaar dat we de groepen graag klein houden, met maximaal 8 personen per sessie. Dan kunnen we de aandacht goed verdelen onder de deelnemers en is er genoeg tijd om op praktijkvragen in te gaan.

Conclusie van de werkpleksessie

Een werkpleksessie op locatie is uiterst zinvol. De mogelijkheden van iWRITER worden onder de loep gelegd en nieuwe inzichten leiden tot verbeteringen bij de klant. De klant blij, wij blij. Ik kon met een voldaan gevoel en weer een nieuwe ervaring terug naar huis. Missie geslaagd!

Meer weten?

Werk je ook (pas net) met iWRITER, ben je benieuwd naar de mogelijkheden, wil je de documentcreatie binnen de organisatie naar een hoger niveau tillen of heb je nog vragen over onze documentgenerator? Schroom niet, neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer: 040 23 23 295.