Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werken met SharePoint levert weerstand op?

12 redenen waarom medewerkers niet werken met SharePoint

Papierloos vergaderen, zaakgericht werken of de vaste werkplekken inwisselen voor volledig digitaal werken: het zijn zomaar een paar ambities die spelen in veel organisaties. Hiermee kunnen medewerkers namelijk efficiënter werken, waardoor de productiviteit omhoog gaat. Een voorwaarde is dat medewerkers wél kunnen en willen werken met SharePoint, Office 365 of andere nieuwe tools. Want vaak komen tijdens de papierloze vergaderingen toch de aantekeningenblokjes weer op tafel… En dat kan één van de redenen zijn waarom de beoogde efficiëntieslag in sommige organisaties uit blijft. Lees hier hoe je medewerkers in beweging krijgt om met nieuwe tools aan de slag te gaan.

Een verandering brengt angst met zich mee

Voor veel werknemers zijn veranderingen eng. Het haalt ze uit hun comfortzone van dagelijkse routine die ze op hun werk hebben gecreëerd. Onbekend maakt onbemind, maar vaak speelt angst ook een rol bij het openbaar maken van kennis. Mensen zijn bang dat ze hierdoor hun machtspositie of misschien zelfs hun baan kwijtraken. Ook is het in sommige organisatieculturen spannend om feedback te geven en ontvangen, wat in een open werksfeer en werkomgeving als SharePoint wel wordt gefaciliteerd.

Verandermanagement in plaats van ’opleggen van bovenaf’

Het nut van nieuwe ICT valt of staat met hoe medewerkers ermee werken. Van bovenaf opleggen dat ze met nieuwe tools moeten gaan werken, heeft geen zin. Om mensen in beweging te krijgen is gedegen verandermanagement onmisbaar. De angst van medewerkers moet worden weggenomen. Ook moet er rekening worden gehouden met een beginperiode waarin de productiviteit eerst zal dalen, voordat er slagen gemaakt kunnen worden om die uiteindelijk te verbeteren.

Waarom willen mijn medewerkers niet werken met SharePoint?

De whitepaper Waarom medewerkers niet met SharePoint willen werken’ beschrijft veel voorkomende situaties waar organisaties die zijn overgestapt op SharePoint tegenaan lopen. Enkele hiervan zijn:

  1. Geen supportsysteem
  2. Te weinig draagvlak vanuit het management
  3. Geen aansluiting bij werkzaamheden

Benieuwd naar nog meer redenen waarom medewerkers niet op de gewenste manier werken? En wat je hieraan kunt doen? Download dan de whitepaper.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website