Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werken met een lastig lichaam

In februari 2020 is Videobutler onderdeel geworden van Wortell onder de naam Wortell Intelligent Communications. Een ontzettend mooie toevoeging. Naast dat we onze klanten nu een nog completer aanbod kunnen bieden binnen het Microsoft werkveld brengt Videobutler nog iets anders mee. Namelijk de mooie gedachte dat iedereen een mooie baan verdient, ook als zij ‘een lastig lichaam’ hebben.

Lees in deze blog het bijzondere verhaal van Remko Brilman, Directeur Wortell Intelligent Communications.

Benieuwd naar het verhaal van onze collega Jessica over werken met MS? Bekijk dan hier de video.

De start van Videobutler

Toen ik in 2008 bedacht dat mensen in vergaderkamers wel wat hulp konden gebruiken om hun videovergaderingen soepel te laten verlopen, had ik het succes van Videobutler niet kunnen bevroeden. En hiermee bedoel ik niet alleen zakelijk succes, maar juist het succes van het idee erachter. Een werkplek bieden aan mensen die door lichamelijk ongemak min of meer aan huis gebonden zijn. Ideaal omdat het werk van Videobutler uitstekend vanuit huis gedaan kan worden.

Een motorongeluk en dwarslaesie hebben geen invloed op je IT-skills

Met dit idee is Videobutler gestart en begon Robert bij ons aan zijn eerste baan. Hij had op zijn 19e een motorongeluk gehad en hierdoor een dwarslaesie opgelopen en was voor de rest van zijn leven aan een rolstoel gebonden. Robert was intussen bijna 47 jaar en had zich 27 jaar lang voornamelijk beziggehouden met zijn PC toen hij met ons in contact kwam. Superslim, communicatief sterk en een kundig IT-er. Dat was Robert en precies wat we nodig hadden. Snel hebben we zijn thuiswerkplek ingericht en een wekker voor hem gekocht. Er moest gewerkt worden en dat heeft Robert geweten: weken van 50 uur waren geen uitzondering. Achteraf onverantwoord veel uren voor iemand in zijn positie maar wist ik veel…

Uitbreiden, maar waar vind je mensen met een lastig lichaam?

Helemaal in het begin heb ik nog wel eens achter mijn oren gekrabd. Waar begin ik aan? Nou, achteraf bekeken: aan iets heel moois. Robert bloeide helemaal op en de klanten vonden het geweldig; wat wilde ik nog meer? Meer Videobutlers natuurlijk! En vooral meer Videobutlers met een lastig lichaam. Mijn zoektocht ging van start. Maar dat viel niet mee. Mijn gevoel zei dat er grote groepen mensen zoals Robert beschikbaar zouden moeten zijn maar waar vind je ze? Destijds werd er door het UWV vooral gekeken naar de medische beperkingen van hun cliënten en niet naar hun mogelijkheden om te werken. Via reïntegratiebedrijven, rolstoelleveranciers en van horen zeggen kreeg ik mondjesmaat aanwas.

Niet meer afhankelijk van de overheid

Gelukkig is er veel veranderd. Het aannemen van mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is niet vreemd meer en er zijn talloze organisaties zoals bijvoorbeeld De Normaalste Zaak die bedrijven helpen met het vinden van kandidaten. Maar toch is er nog veel werk te verzetten. Er zijn nog veel mensen thuis die ook graag meedoen. Mensen die graag betekenisvol bezig willen zijn, collega’s willen hebben en die graag hun eigen geld willen verdienen in plaats van afhankelijk te zijn van de overheid.

Loyale collega’s die een extra stap zetten

Voor werkgevers die wel willen maar misschien niet durven zou ik zeggen: wees niet bang. Gewoon doen en je zult verrast zijn wat je ervoor terug krijgt. Wil je voor het laagste ziekteverzuim percentage gaan? Doe het dan vooral niet. Maar zoek je talent en loyale mensen die graag een extra stap willen zetten? Dan zit je met deze mensen op het goede spoor. Meer weten of hulp nodig? Ik help je graag met mijn ervaring en tips! Neem gerust contact met mij op via remko.brilman@wortell.nl.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website