Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werken in de cloud: zo stapt u succesvol over

8 valkuilen om te vermijden

Steeds meer organisaties omhelzen de voordelen van cloud computing. De cloud biedt meer flexibiliteit en een lagere total cost of ownership (TCO) dan een on-premise datacenter. Over het algemeen gaan migraties goed, maar het is wel belangrijk dat rekening wordt gehouden met een aantal knelpunten.

Voordelen cloud computing

Werken in de cloud heeft een aantal grote voordelen. Rekenkracht en opslag kunnen op afstand gemakkelijk worden verhoogd of verlaagd. Daarnaast gaat de uitrol van nieuwe diensten een stuk sneller in een virtuele omgeving. Omdat de IT-omgeving hierdoor sneller kan meebewegen met de business, worden organisaties een stuk wendbaarder. Het bezit van een eigen serverpark is niet meer nodig, een server bouwen wordt een fluitje van een cent en een stuk  goedkoper dan voorheen. Zeker omdat alleen wordt betaald voor wat je echt nodig hebt.

En capaciteit wordt veel beter gebruikt. Een server staat namelijk meestal een groot gedeelte van de tijd niets te doen. In de cloud zet je servers en de benodigde capaciteit alleen aan als ze echt nodig zijn.

Werken in de cloud: stappenplan

Wat zijn valkuilen bij het implementeren van toepassingen in de cloud? In deze whitepaper worden er 8 behandeld. Een kleine greep:

  1. Matige voorbereiding: niet alleen het financiële aspect, ook privacy kan u parten gaan spelen. Bovendien moet u de technische mogelijkheden en vereisten kennen.
  2. Overzicht kwijt in datastromen: het is handig als bijvoorbeeld firewalls bijhouden wat bedrijfskritisch verkeer is en wat niet. SharePoint en Skype krijgen dan voorrang boven YouTube.
  3. Medewerkers: wanneer de medewerkers niet uit de voeten kunnen met de tools, is de migratie mislukt.

Checklist cloud computing

Voor deze en de 5 andere aandachtspunten verwijzen we u graag door naar de whitepaper onder de downloadlink. Als u zich afvraagt waarop u moet letten bij een cloudmigratie, dan is dit document een handige checklist voor u.

 

Download de whitepaper
Download