Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werken in de cloud: handige checklist

8 valkuilen om te vermijden

Met uw bedrijfsomgeving naar de cloud migreren is ingrijpender dan alleen maar alle applicaties verplaatsen. Een factor die soms wordt onderschat, is de menselijke factor. Werken in de cloud betekent ook en vooral dat uw medewerkers overweg kunnen met de applicaties.

Waarom werken in de cloud?

Laten we eerst de vraag beantwoorden: waarom zou u eigenlijk overstappen naar de cloud? Werken in de cloud heeft een aantal grote voordelen. Rekenkracht en opslag kunnen op afstand gemakkelijk worden verhoogd of verlaagd. Daarnaast gaat de uitrol van nieuwe diensten een stuk sneller in een virtuele omgeving. De IT-omgeving kan hierdoor sneller meebewegen met de business, zodat organisaties een stuk wendbaarder worden. Het bezit van een eigen serverpark is niet meer nodig, een server bouwen wordt een fluitje van een cent en een stuk  goedkoper dan voorheen. Zeker omdat alleen wordt betaald voor wat u echt nodig hebt.

Train uw medewerkers

Cloudapplicaties bieden nieuwe mogelijkheden in de manier van samenwerken. Ook verandert de wijze waarop informatie op ieder apparaat beschikbaar komt. Als de medewerkers niet uit de voeten kunnen met een tool, is de migratie mislukt. Daarom zijn training, adoptie, styling en inrichting van de informatiestructuur zo belangrijk.

Creëer draagvlak

Maar daar blijft het niet bij. Ook het (her)inrichten van processen en het aanpassen van werkwijzen verdienen aandacht. Om draagvlak te waarborgen moet voor iedereen duidelijk zijn wat de afspraken en verwachtingen zijn rondom de nieuwe digitale werkplek.

8 tips voor een cloudmigratie

In deze whitepaper wordt niet alleen naar het medewerkersaspect van een cloudmigratie gekeken, ook 7 andere mogelijke valkuilen worden behandeld. Of het nu gaat om regelgeving, schaalbaarheid of beveiliging, het antwoord op uw vragen over een migratie naar de cloud leest u in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download