Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Werkdruk en kosten in de zorg verminderen met virtualisatieplatform

Meeting Meaningful Use, Optimizing IT and Clinical Productivity

Het actief inzetten en gebruiken van IT loopt vaak achter in de gezondheidszorg. Zorginstellingen hebben te maken gekregen met veel uitdagingen wanneer ze IT op een goede manier proberen in te zetten. Het gebruik maken van IT is immers een investering die hoog in de kosten kan oplopen. Toch kan de juiste inzet bijdragen aan het verlagen van de werkdruk en de kosten bij zorginstellingen.

Virtualistieplatform verlaagt werkdruk en kosten

Wanneer systemen worden geüpgrade of vernieuwd zorgen gelimiteerde budgetten en bezetting ervoor dat er gewerkt moet worden onder een enorme druk. Hierdoor wordt al snel gekeken naar een virtualisatie oplossing. Virtualisatie zorgt namelijk voor een verbetering in de schaalbaarheid en werkdruk terwijl tegelijkertijd kosten omlaag worden gehaald. De arts zal op elk apart apparaat zijn/haar persoonlijke gebruikersaspecten moeten kunnen gebruiken.

Gemakkelijk wisselen tussen devices

Als een arts, IT manager of administrator wisselt van apparaat moeten de gebruikersaspecten naadloos in elkaar overgaan, het moet voorspelbaar zijn en moet de beveiliging in orde zijn. Als artsen wisselen van een desktop naar mobiel apparaat terwijl ze aan het werk zijn, zullen ze hun eigen persoonlijke gebruikersinstellingen mee moeten kunnen nemen. Wanneer dit niet mogelijk is, hebben alle andere virtualisatie projecten geen nut meer omdat de virtualisatie van de gebruiker de sleutel is naar een algehele virtuele omgeving.

Meer weten over virtualisatieoplossingen?

Lees de whitepaper voor meer informatie over IT en virtualisatie oplossingen binnen zorginstellingen. De whitepaper gaat dieper in op virtualisatieplatformen en voor welke uitdagingen en kansen een zorginstelling komt te staan bij het in gebruik nemen van virtualisatie.

 

Download de whitepaper
Download