Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Welke voordelen biedt digital commerce in de cloud?

Is uw retail business gebaat bij het betreden van nieuwe markten, het lanceren van nieuwe producten en het snel inspelen op veranderende klantbehoeften? Hoe sluit je aan bij je merk en bij marketplaces? Hoe doe je dit terwijl marges onder druk staan? Lees dan deze blogpost over de voordelen van omni-channel digital commerce in de cloud, zodat u grip houdt op uw klanten en uw business.

Business- en klanteisen

Retail vraagt om wendbaarheid. Concurrenten en klanten veranderen vraag en aanbod continu. Inspelen op kansen vraagt om schaalbaarheid naar nieuwe markten, landen, kanalen en doelgroepen. Het is de taak van een digital commerce platform om deze schaalbaarheid te faciliteren. Het belang van een retailer is bijvoorbeeld om de time-to-market van nieuwe webshops, websites en diensten te minimaliseren, zodat klanten altijd, overal en snel uw producten kunnen bekijken en aanschaffen.

Toegevoegde waarde van de cloud

Microsoft Azure is het grootste en meest innovatieve cloud platform ter wereld. ecManager heeft dan ook haar Cloud Editie ontwikkeld op basis van native Azure cloud services. In de cloud zijn de eisen van wendbaarheid, beschikbaarheid en snelheid geborgd. Met één druk op de knop of zelfs automatisch is er extra capaciteit geregeld om een nieuwe webshop te openen.

Daarnaast bieden slimme cloud services op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoeken, caching en integratie services extra mogelijkheden voor het verbeteren van orders, conversie en shopping experiences.

Tot slot is integratie in een best-of-breed IT-landschap erg belangrijk. Aansluiten met Dynamics, of welk retail ERP dan ook, en tegelijkertijd uw klant centraal blijven stellen? Koppelen met een PIM of Data Management Platform? Integraties binnen de cloud realiseren is tegenwoordig de meest efficiënte en effectieve manier. Daarbij is Azure cloud het meest veilige en betrouwbare cloud platform ter wereld.

Vraag en aanbod matchen

Bij een grote toename van bezoekers aan uw webshop kan het nodig zijn om de capaciteit direct uit te breiden zodat uw klanten snel hun producten kunnen vinden. Bij eigen beheer is dan een uitbreiding van servers nodig. Opschalen is langzaam en afschalen kan veelal niet. In de cloud schaalt u real-time en automatisch op en af. Dat biedt als voordeel dat uw bezoekers op uw website blijven en niet vertrekken naar een concurrent door een trage website. Het voorkomt een negatieve winkel- en merkervaring en u betaalt alleen voor wat nodig is.

Lagere kosten

Om een webshop te laten functioneren heeft u traditioneel servers nodig waarop databases en de webshop draaien. Vroeger hadden we deze servers zelf in huis: rekken met computers. Deze kunt u tegenwoordig ook als virtual machines in de cloud vinden. ecManager gaat nog verder en biedt haar digital commerce platform aan op basis van native cloud services zoals Web Apps, Azure SQL, Redis, Blob storage, et cetera. Geen duur beheer meer, maximalisatie van performance en je betaalt slechts voor consumptie. De IT-resources die u hiermee bespaart kunt u inzetten om uw core business, de klantervaring, te verbeteren of om de prijs van uw product aantrekkelijker te maken.

Meer weten over ecManager Cloud Editie in combinatie met Microsoft Azure Cloud? Lees hier verder.