Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?

Continu verbeteren stap 5: Analyseer het probleem

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (groot of klein) binnen de organisatie te bewerkstelligen. Processen beschrijven betekent dus processen verbeteren; continu. Immers, de markt en dus uw organisatie blijven in ontwikkeling.

In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de vierde stap gingen we in op het meten van de benodigde gegevens. Dit is de vijfde stap: Analyseer het probleem, de derde fase van DMAIC.

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?
De oorzaak van het probleem is duidelijk en de vraag is nu: wat doen we er aan. De oplossing van het probleem zal de organisatie alleen tijd- en kostenbesparing opleveren, wanneer deze oplossing daadwerkelijk geaccepteerd wordt. Welke oplossingen veelbelovend zijn, moet door de groep worden vastgesteld door meetbare argumenten. De krachtenveld analyse, een Lean Six sigma instrument, wordt vooral gebruikt om te zien of er genoeg steun in de organisatie is voor een oplossing of verandering.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de Lean Six sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper. Download naast deze whitepaper ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  – Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen?


 

 

Download de whitepaper
Download