Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Welke obstakels verhinderen in jouw zorginstelling slim samenwerken?

Pijnpunten bij medewerkers, IT-manager en directie

Met behulp van moderne technologie werk je slimmer en haal je meer uit jouw werkdag. Althans, dat is wat IT hoort te doen. Maar bij veel zorginstellingen zit IT meer in de weg dan dat het collega’s helpt. Dat is dus geen goede basis voor het faciliteren van slim samenwerken. Van zorgprofessionals tot IT-managers; allemaal worden ze op één of andere manier geconfronteerd met IT-uitdagingen. Om jou meer inzicht te geven in wat er precies speelt in de verschillende lagen van de organisatie, zet dit e-book de grootste IT-obstakels per niveau op een rij. En uiteraard lees je ook hoe je deze obstakels overwint en echt slimmer gaat samenwerken.

Collega’s, IT-afdeling en directie aan het woord

Iedere afdeling heeft frustraties rondom het IT-landschap en hoe IT werkt (of tegenwerkt). Je vindt ze terug in dit e-boek, wij lichten er alvast 3 kort toe.

  • Technologie bijbenen: Zorgprofessionals zijn vooral druk met het verlenen van goede zorg en vinden het lastig om de opmars van technologie in hun werkzaamheden bij te benen. Daar wordt te weinig rekening mee gehouden bij het introduceren van nieuwe technologie. Gevolg? De investering levert niet op wat men verwachtte want medewerkers leren er niet goed mee werken.
  • IT-afdeling is veel tijd kwijt aan beheer: Veel zorginstellingen werken met relatief oude systemen, hierdoor zijn IT-managers veel tijd kwijt aan het beheren en onderhouden van technologie die eigenlijk aan vervanging toe is.
  • Kwetsbaar voor cyberaanvallen: De IT-obstakels zoals verouderde applicaties hebben negatieve gevolgen voor jouw dataveiligheid. Je bent extra kwetsbaar voor cyberaanvallen. Kom je in het nieuws omwille van een geslaagde hack? Dan kost je dat niet alleen geld, ook je imago krijgt een behoorlijke deuk.

Pak de uitdagingen aan en maak je klaar voor slimmer samenwerken

Herkenbaar? Benieuwd hoe je deze IT-obstakels aanpakt? Dit e-boek laat je zien hoe je IT ombuigt van een belemmering in een fundament voor slim samenwerken en innovatie!

 

Download de whitepaper
Download