Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Welk data warehouse platform past bij jouw analytics behoefte?

De voor- en nadelen van verschillende platformen

Het analyseren van data moet aan steeds meer voorwaarden voldoen. Waar het vroeger voldoende was om het verkeer op de website te meten, willen organisaties nu de mogelijkheid hebben om aan de hand van data het hele bedrijfsproces te verbeteren. Deze data komen vaak van verschillende bronnen, wat het analyseren niet gemakkelijker maakt. Wist je dat organisaties gemiddeld 33 bronnen gebruiken voor analyse? Dit kan data zijn vanuit jouw datacentrum maar ook data die in de cloud wordt gegenereerd door bijvoorbeeld IoT-sensoren. In deze whitepaper lees je hoe je deze bronnen kan samenvoegen binnen een data warehouse platform. Op deze manier kun je optimaal gebruikmaken van alle beschikbare data.

Kiezen van een platform

Een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een data warehouse platform is de manier waarop de data van jouw organisatie is opgeslagen. Bevindt al jouw data zich in de cloud of juist on-premise? Of staan ze verspreid op allerlei platformen? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden als je kiest voor een data warehouse platform.

Voor- en nadelen

Bij het kiezen van een data warehouse platform is het belangrijk om te kijken naar de voor-en nadelen van elk platform. Afhankelijk hiervan kan jij gemakkelijker een keuze maken. Hieronder zetten we een aantal platformen en hun belangrijkste voordeel op een rij.

  1. Cloud-based platform: makkelijk schaalbaar en snel in te zetten
  2. Geïntegreerde analytics oplossing: geeft de flexibiliteit van de cloud, maar dan in jouw eigen datacentrum
  3. On-premise platform: handig als je jouw data niet makkelijk kan verplaatsen
  4. Hybride omgeving: laat jouw verschillende platformen met elkaar communiceren.

Wil jij weten welk data warehouse platform bij jouw organisatie past? In deze whitepaper lees je de voor- en nadelen van de verschillende data warehouse platformen, waardoor jij gemakkelijker een keuze kan maken.