Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Webinar gemist – Spelenderwijs leren met Minecraft Education

Om kinderen voor te bereiden op hun digitale toekomst, is het belangrijk dat ze van jongs af aan in contact komen met de vaardigheden van de 21ste eeuw. Als de lesstof aansluit op de digitale beleefwereld, ervaren leerlingen meer plezier in het leren en blijft het beter hangen.

Spelenderwijs leren

Minecraft Education Edition stelt onderwijsinstellingen in staat om het klaslokaal en het curriculum naar de digitale beleefwereld van leerlingen te verplaatsen. Waarbij zij in de bekende spelomgeving van Minecraft spelenderwijs kennis opdoen, toekomstvaardigheden leren en leren samenwerken. Maar wat kan je nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het?

Wat kan je in deze webcast verwachten?

In deze webcast maak je kennis met Minecraft. Richard Meijer, IT- opleider en eigenaar van IT Randsteden, bespreekt hoe je deze technologie kan inzetten om je lesprogramma te verrijken. Daarnaast zal Melanie Bishop, van APS IT-diensten, meer vertellen over de licentiestructuur van Minecraft. Op deze manier krijgt u ideeën en handvatten aangereikt om met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan!

Voor wie?

Deze webcast is een toegevoegde waarde voor leerkrachten en docenten uit het primair- en voorgezet onderwijs die meer willen weten over het toepassen van Minecraft binnen het onderwijs.

Praktisch

Doelgroep: PO en VO
Datum: donderdag 12 januari 2017
Tijd: 15:30 – 16:30 uur
Sprekers: Richard Meijer en Melanie Bishop.

 

Bekijk Webcast