Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Webinar gemist – Grip op het gebruik van ICT in de klas met ClassPolicy

Controle op het gebruik van ICT in de klas

Het gebruik van het digibord in de klas, oefeningen op de tablet ter ondersteuning of zelfs vervanging van het tekstboek en samen werken aan documenten ‘in the cloud’. Een toenemend aantal scholen ervaart de meerwaarde van ICT en ziet kansen om leerlingen te boeien met ICT. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van apparaten in de klas steeds verder groeit.

Maar hoe houd je als leerkracht grip op het gebruik van ICT in de klas? Er zijn namelijk ook nadelen. Er gaat veel tijd verloren aan opstarten en opzoeken van de juiste pagina’s. En leerlingen zijn soms met totaal andere dingen bezig dan je graag zou zien. ClassPolicy is een geavanceerde klassenmanagement oplossing om te zorgen dat de lestijd ook echt gebruikt wordt om te leren.

Wat kun je in deze webcast verwachten?

In deze webcast maak je kennis met ClassPolicy. Dolf Gagestein, oud-leerkracht en nu trainer en consultant bij APS IT-diensten, bespreekt hoe je ClassPolicy kan toepassen in de klas. Daarnaast deelt leerkracht en ICT-coördinator Bart Roumen zijn praktijkervaringen en laat zien hoe hij ClassPolicy toepast in de klas. In deze webcast krijg je ideeën en handvatten aangereikt om met ClassPolicy aan de slag te gaan!

Voor wie?

Deze webcast is van toegevoegde waarde voor leerkrachten uit het primair onderwijs die meer willen weten over het toepassen van ClassPolicy binnen het basis- en speciaal onderwijs.

Praktisch

Sprekers: Dolf Gagestein (trainer en consultant bij APS IT-diensten) en Bart Roumen (leerkracht en ICT-coördinator bij Kindcentrum Rivierenwijk).

 

Bekijk Webcast