Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Webinar gemist – Geef je leerlingen een 10!

Maak meer mogelijk in onderwijs met Windows 10

ICT is voor het onderwijs van vandaag van levensbelang. Het traditionele klassikale onderwijs wordt steeds vaker ingeruild voor gepersonaliseerd onderwijs: elk leerling leert immers weer anders en leert in eigen tempo. De computer speelt in deze vorm van onderwijs een onlosmakelijke rol.

Voor de leerlingen is het van belang dat ze ‘21st Century skills’ hebben: ze moeten over goede computervaardigheden beschikken. Op veel scholen wordt er bijvoorbeeld al intensief gewerkt met Office 365. En daar is sinds kort natuurlijk Windows 10 bijgekomen. Dit nieuwe besturingssysteem zorgt ervoor dat de leerlingen hun pc, laptop of telefoon kunnen gebruiken zoals zíj dat zelf willen.

In de praktijk is te zien dat steeds meer scholen ervoor zorgen dat hun leerlingen over 21st Century Skills beschikken. Windows 10 biedt daarvoor een stevig fundament, zowel voor als achter de schermen. Wat kunnen de nieuwste IT-ontwikkelingen voor u als onderwijsinstelling en als docent betekenen? Wat zijn de mogelijkheden in de praktijk.

Enkele in het oog springende innovaties en aandachtsgebieden van dit moment:

  • Security. Leerlingen en docenten werken met persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat daar veilig mee wordt omgesprongen.
  • Continue innovatie. Onderwijs staat nooit stil, maar de onderliggende software ook niet. Die wordt voortdurend ontwikkeld. Wat betekent dat voor u in de klas?
  • Productiviteit. Leer de leerlingen wat de mogelijkheden van de software zijn bij het doen van alledaagse opdrachten en hoe dat hun voordeel kan opleveren.
  • Innovatieve devices. Het draait niet alleen om software. Ook de hardware komt aan bod. Of dat nu mobiele telefoons zijn of intelligente tablets. Het kan prima worden geïntegreerd in het onderwijs.

Met Windows 10 is de tijd van grote migratie- en updatetrajecten voorbij. Vanaf nu wordt de software continue verbeterd en uitgebreid door middel van kleine updates die op de achtergrond worden geïmplementeerd. Bovendien sluiten apps naadloos aan op de verschillende devices. Het maakt niet meer uit of je een pc of een smartphone gebruikt. De ervaring blijft op elk apparaat hetzelfde. Dit webinar is nu terug te kijken!

 

Bekijk Webcast