Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Webinar: Eenvoudig aan de slag met self-service business intelligence

Experts van SAS aan het woord

Om eenvoudig data te importeren en analyseren biedt Self-Service Business Intelligence de oplossing. Uit onder meer de onderstaande bronnen is het mogelijk om data te verzamelen en analyseren:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Analytics
  • Interne data

De eindgebruiker kan tegenwoordig zelf achter de knoppen zitten van een Business Intelligence-oplossing. Wanneer de analyses zelf worden uitgevoerd, kan er snel gehandeld worden zonder dat men afhankelijk is van een IT-afdeling. Voor de eindgebruiker wordt het makkelijker gemaakt door het intuïtieve karakter van de hedendaagse dashboard-software.

Experts

Jos van Dongen en Mark Bakker zijn de SAS-experts die laten zien hoe eenvoudig een Self-Service BI-oplossing is in te zetten. De functie van Jos van Dongen binnen SAS is presales consultant. Jos schiet zijn klanten te hulp door meer waarde uit data te laten halen. De functie van Mark Bakker is eveneens presales consultant. Mark geeft vaak advies over Business Intelligence, Analytics en hoe de volgende stap gezet kan worden met betrekking tot data.

Visual Analytics versus Excel

Binnen een rekenblad zoals Excel is de kans op fouten maken een stuk groter. Binnen Visual Analytics is het maken van een eigen werkelijkheid een belangrijk voordeel ten opzichte van Excel. De data wordt in Visual Analytics, zoals de naam al doet vermoeden, op een visuele wijze getoond aan de eindgebruiker.

Bekijk gratis

In de webcast ‘Eenvoudig aan de slag met self-service Business Intelligence’ worden de voordelen van self-service BI besproken aan de hand van een aantal voorbeelden en demo’s. Bekijk gratis de webcast waar Jos van Dongen en Mark Bakker de kijker door de demo’s heen zullen praten. Een ander onderwerp dat wordt behandeld, is privacy.

 

 

Bekijk Webcast