Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat zijn de voordelen van Big data voor MKB bedrijven?

Re-energising your business with big data

Voor veel organisaties is big data momenteel een belangrijk onderwerp. Maar wat is Big data eigenlijk en waarom is het voor kleine en middelgrote bedrijven ook interessant? Big data gaat zowel over de snelheid waarin we de data maken, als de omvang van de informatie. Wat voorheen 20000 jaar koste, kost ons momenteel maar twee dagen. Deze snelheid zal in de komende twee jaar verdrievoudigen. Big data is: het oogsten, analyseren en exploiteren van toegankelijke informatie. Dit heeft als doel: het verbeteren van de zakelijke successen.

Slechts 10 tot 15% van de organisaties maakt nog maar gebruik van de big data die ze beschikbaar hebben, komt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gartner naar voren. Bedrijven die er wel gebruik van maken presteren beter en hebben 20% voordeel op de concurrent.

Wat zijn de big data uitdagingen voor het MKB?
Het is niet goed in te schatten hoe groot de big data trend uiteindelijk zal worden. Bedrijven zullen big data steeds meer gaan inzetten voor administratie, logistiek en supply chain om doelgerichter te werken. Daarnaast zal de groei afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in het internet. Steeds meer bedrijven communiceren al met klanten via social media en verzamelen data via smartphones.

Kortom: Ook MKB bedrijven moeten mee gaan in de big data trend. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Zorg dat de systemen in het bedrijf de data zowel verzamelen als toegankelijk maken. De meest recente versies van ERP-software zijn niet alleen ontwikkelt om data toegankelijker te maken, maar leveren ook de belangrijkste data naar uw desktop. Door het gebruik van dashboards en waarschuwingen op de dag van het scannen, is het zeker ook lucratief voor een kleine ondernemer.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over de opkomst van big data voor kleine en middelgrote bedrijven? Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘re-energising your business with big data’. De whitepaper gaat ook nog verder in op het gebruik van Microsoft Dynamics NAV 2013 en het gebruik van Office 365.

 

Download de whitepaper
Download