Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat zeggen klanten over uw organisatie op social media?

De toegevoegde waarde van Microsoft Social Listening voor CRM

Ook social netwerk sites zoals Twitter en Facebook maken tegenwoordig een deel uit van de organisatie. Er is ook een groei te bespeuren in relatie tot verkoop, marketing en serviceverlening. Klanten kunnen nog sneller hun ‘ongezouten’ mening delen met de rest van de wereld. Als organisatie is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Wat zeggen mensen over uw organisatie en hoe snel kunt u reageren op deze berichten? En als laatste: kunt u aan de behoeften van de klant blijven voldoen? Deze whitepaper beschrijft welke rol Social Listening kan spelen bij het voldoen aan de eerder gestelde vragen.

SocialListeningWat kan Social Listening voor CRM betekenen?
De naam verraad het al een beetje: luisteren naar social media. Social Listening voor CRM registreert alle acties van Twitter, Facebook, YouTube en blogs in CRM. Dit gaat aan de hand van zelfgedefinieerde criteria  en wordt gedefinieerd op basis van keywords. Vervolgens kan de verzamelde data worden geanalyseerd met de bijgeleverde grafieken. Er zijn twee manieren om deze grafieken in Dynamics CRM te bekijken, namelijk: een dashboard of een account, contact of concurrent scherm. Voor een succesvolle implementatie van Social CRM is het belangrijk om te bepalen waar in de service-, marketing- en verkoopprocessen social media van toegevoegde waarde is voor zowel het bedrijf als de klanten. Zitten klanten hier eigenlijk wel op ons te wachten? Lees meer over Social Listening voor CRM in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Veel organisaties zijn overtuigd van de waarde van social media, maar hoe meet je deze waarde? Download de volledige whitepaper met hierin de verschillende metingen die u kunt doen om deze waarde te definiëren. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op Social Listening met Dynamics CRM en komen er diverse voorbeelden uit de praktijk naar voren.

 

Download de whitepaper
Download