Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat leren we van cloud-migraties?

Maak van jouw cloud-migratie een succes

Er is vast niemand meer die denkt dat cloud slechts een hype is, iets tijdelijks wat heel veel aandacht krijgt maar daarna een stille dood sterft. Niets is minder waar, de cloud is here to stay. De voordelen zijn dan ook groot: kostenbesparing, wendbaarheid om je aan te passen aan nieuwe situaties en overal en altijd een veilige toegang tot je bedrijfsgegevens. Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat een cloud-strategie onderdeel moet zijn van je bedrijfsvorming. Daarom is het een goed moment om de ervaringen van IT-specialisten rondom cloud-migraties in kaart te brengen. Zo begin jij met een voorsprong aan jouw reis richting de cloud.

Struikelblokken van anderen

Om ervoor te zorgen dat jouw organisatie een succesvolle tocht richting cloud maakt, is het goed om te kijken naar de valkuilen en succes van bedrijven die je voorgingen. Forrester Consulting verzamelde de ervaringen van 326 organisaties en IT-experts en kwam tot deze belangrijke bevindingen:

  • Organisaties blijven nadenken over cloud-migraties: Ondanks de bereidheid om te investeren in de cloud, is de cloud bij slechts een klein deel van de organisaties volledig ingebed in de organisatie. Voor de meeste organisaties blijft een verdere migratie een prioriteit.
  • Cloud-migraties blijven een complex gegeven: Migraties die eerst voorspoedig verlopen, liepen op een bepaald moment toch vertraging op. Hoewel men vooraf uitdagingen identificeerde, is de impact vaak groter dan men oorspronkelijk voorspelde.
  • Kostenplaatje wordt onderschat: Organisaties zijn vaak niet realistisch wanneer het aankomt op het kostenplaatje. Dat is jammer, vooral omdat kostenbesparing vaak een van de belangrijkste redenen is om te kiezen voor een cloud-migratie.
  • Externe expertise is geen overbodige luxe: Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat ze nu sneller externe expertise zullen inhuren. Op die manier hoopt men uitdagingen te beperken en sneller van de voordelen te kunnen profiteren.

Klaar voor succes?

Download hier de whitepaper Maintaining Momentum: Cloud Migration Learnings en zorg ervoor dat bovenstaande bevindingen voor jouw organisatie geen realiteit worden. Met de aanbevelingen die worden beschreven in deze whitepaper, zorg jij ervoor dat jouw organisatie niet voor deze nare verrassingen komt te staan.

 

Download de whitepaper
Download